Slovenija že takoj na začetku v boj pošilja svoja najmočnejša orožja

Foto: Epa
Foto: Epa
V boj za najvišja mesta na SP v Nemčiji se bodo v četrtek podala slovenska dekleta. V sprintih računamo predvsem na smučarsko tekačico Anamarijo Lampič, medtem ko imamo v smučarskih skokih kar nekaj vročih želez v ognju.
Oglej si celoten članek

Najboljšo slovensko športnico lanskega leta Anamarijo Lampič danes na svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju v Oberstdorfu čaka prva od dveh najpomembnejših disciplin, sprint v klasični tehniki, kjer bo med favoritinjami za najvišja mesta. Zaradi spomladanskih temperatur so morali že pred dnevi prestaviti tekmovanje na zgodnejše ure.

Ob 9. uri se bodo tako začele kvalifikacije tako za moške kot za ženske, ob 11.30 pa izločilni boji. V teh se je v tej sezoni že izkazala tudi Eva Urevc, Janez Lampič pa upa, da bo izboljšal letošnje dosežke in se prebil v drugi del tekmovanja.

Foto: Epa Anamarija Lampič

Lampičeva je že pred prvim nastopom na SP predčasno osvojila mali kristalni sprinterski globus v svetovnem pokalu. Mednarodna smučarska zveza (Fis) je še pred začetkom prvenstva objavila končni vrstni red sezone 2020/21 v sprintih in potrdila, da po sedmih tekmah v tej disciplini v sezoni ne bo več tekmovanj razen na SP v Oberstdorfu. Tekmovalka iz Valburge je s tem nadgradila tretje mesto iz prejšnje zime in po Petri Majdič postala druga slovenska smučarska tekačica z malim kristalnim globusom.

"Cilj je medalja, na SP le to šteje. Ne bom posebej potolčena, če je ne bom dobila, a bom naredila vse, da pridem vsaj v finale in potem mogoče tudi na stopničke. Vem, česa sem sposobna, in sem mirna. V teh pogojih moraš biti nežen s snegom, ne smeš iti na moč," je pred tekmami na SP povedala Lampičeva, ki ji pomladansko vreme na prizorišču SP ni najbolj všeč, tudi zaradi mehkejših prog, med drugim je višja in s tem težja od nekaterih največjih tekmic.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.