Sloveniji na začetku sezone 6. mesto

Foto: Epa
Foto: Epa
Slovenski skakalci so na ekipni tekmi končali v spodnji polovici udeležencev.
Oglej si celoten članek

Avstrijski smučarski skakalci (1078 točk) so zmagovalci prve tekme 42. sezone svetovnega pokala Wisli. Drugi so bili Nemci (1069,3), tretji pa domačini (1061,5). Slovenci v postavi Timi Zajc, Peter Prevc, Anže Lanišek in Žiga Jelar niso bili blizu vrha in so z 968,4 točke zasedli šesto mesto.

Zmagovalci prve tekme v novi zimi so postali Michael Hayböck, Philipp Aschenwald, Daniel Huber in Stefan Kraft, slednji bo v nedeljo na posamični tekmi začel obrambo skupne zmage v svetovnem pokalu.

Nemci na čelu s svetovnim prvakom Markusom Eisenbichlerjem, ki so vodili po polovici tekme, so z Avstrijci bili boj za zmago, a na koncu zaostali za 8,7 točke. Tretje mesto so zasedli Poljaki z zmagovalcem kvalifikacij Kamilom Stochom, ki so zaostali že za 16,5 točke.

Slovenci, ki so bili šesti že po prvi seriji, so v finalu v boju za peto mesto z Zajcem in Prevcem v prvih dveh skupinah dobro začeli lov, a na koncu po slabših predstavah Laniška in Jelarja ostali na šestem mestu. Na tekmi je sicer nastopilo devet reprezentanc, brez finala so ostali Čehi.

V nedeljo bo na skakalnici legendarnega poljskega skakalca Adama Malysza prav tako ob 16. uri še prva posamična tekma nove zime.

V petkovih kvalifikacijah Slovenci sicer niso bili blizu vrha; najboljši v slovenski vrsti je bil s 16. mestom Peter Prevc, na nedeljski tekmi pa bodo poleg Prevca nastopili še Bor Pavlovčič s 26. mestom med kvalifikanti, Lanišek s 30., Tilen Bartol z 32., ŽJelar s 34. in Zajc z 39. mestom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 23:57 21. November 2020.

    Odličen uspeh, biti 6. na svetu ni mačji kašelj, čeprav praktično ni 10 reprezentanc, ki bi jim uspelo najti 4 …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.