Sloveniji se je pri žrebu nasmehnila sreča

Foto: Epa
Foto: Epa
Znani nasprotniki Slovenije v lovu na Euro 2020.
Oglej si celoten članek

Evropska nogometna zveza je danes ob 12. uri po slovenskem času v Dublinu izžrebala kvalifikacijske skupine za evropsko prvenstvo 2020. Na žrebu je bila tudi slovenska delegacija z novim selektorjem Matjažem Kekom, ki posebnih želja pred plesom kroglic ni imel.

Slovenija je imela srečno roko pri žrebu, saj bo nastopala v skupini G, kjer bojo njeni nasprotniki Poljska, Avstrija, Izrael, Makedonija in Latvija.

V slovenskem taboru so lahko z žrebom zelo zadovoljni, saj smo najverjetnje dobili najlažjega nasprotnika iz prvega bobna, saj je Poljska kljub zelo kvalitetnemu kadru v Ligi narodov nastopala precej podpovprečno, medtem ko je Izrael zagotovo najlažji nasprotnik iz tretjega bobna. Tudi iz drugega smo se izognili Nemčiji in Sloveniji vedno neugodnim Skandinavcem, Avstrija pa je vsekakor premagljiva. Nekoliko manj sreče smo imeli zgolj pri reprezentancah iz petega in šestega bobna, kjer smo zagotovo dobili nekoliko težje nasprotnike, ki pa vseeno ekipi, ki cilja na uvrstitev na Euro, ne bi smeli predstavljati prevelikega problema.

Žreb ob 12.00 To sta najtežja in najlažja skupina za Slovenijo na poti do Eura 2020

Prvi krog tekem kvalifikacij za EP 2020 bo med 21. in 23. marcem 2019.

Na EP 2020 se bodo uvrstile prvo- in drugouvrščene ekipe iz vsake skupine. Preostale štiri udeležence EP pa bodo dali zaključni turnirji oziroma "play-off" lige narodov v ligah A, B, C in D. Prvi krog tekem kvalifikacij za EP 2020 bo med 21. in 23. marcem 2019, zadnji pa med 17. in 19. novembrom 2019.

Žreb skupin za EP 2020 bo 1. decembra 2019, samo prvenstvo pa bo med 12. junijem in 12. julijem 2020 v 12 mestih in 12 evropskih državah. Tekme bodo v Londonu, kjer bo tudi finale, Münchnu, Rimu, Bakuju, St. Peterburgu, Bukarešti, Amsterdamu, Dublinu, Bilbau, Budimpešti, Glasgowu in Koebenhavnu. Naslov prvaka bo branila Portugalska.

* Kvalifikacijske skupine za EP 2020:
- skupina A: Anglija, Češka, Bolgarija, Črna gora, Kosovo.
- skupina B: Portugalska, Ukrajina, Srbija, Litva, Luksemburg.
- skupina C: Nizozemska, Nemčija, Severna Irska, Estonija, Belorusija.
- skupina D: Švica, Danska, Irska, Gruzija, Gibraltar.
- skupina E: Hrvaška, Wales, Slovaška, Madžarska, Azerbajdžan.
- skupina F: Španija, Švedska, Norveška, Romunija, Ferski otoki, Malta.
- skupina G: Poljska, Avstrija, Izrael, Slovenija, Makedonija, Latvija.
- skupina H: Francija, Islandija, Turčija, Albanija, Moldavija, Andora.
- skupina I: Belgija, Rusija, Škotska, Ciper, Kazahstan, San Marino.
- skupina J: Italija, BiH, Finska, Grčija, Armenija, Liechtenstein.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.