Slovenka do medalje na evropskem prvenstvu!

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Zadnji dan evropskega prvenstva v kratkih bazenih je razveselil slovenski tabor.
Oglej si celoten članek

Plavalka mariborskega Branika Katja Fain je na evropskem prvenstvu v 25-metrskih bazenih v Kazanu osvojila bronasto odličje na 200 m prosto. Z 1:53,88 se je z novim državnim rekordom na tej razdalji kot prva Slovenka spustila pod mejo 1:54 minute.

Zmagala je favorizirana Nizozemka Marrit Steenbergen z 1:52,75 pred Čehinjo Barboro Seemanovo, ki je bila tri desetinke sekunde hitrejša od Fainove. Slovenski uspeh je s četrtim mestom in dosežkom 1:55,96 dopolnila Ravenčanka Janja Šegel.

 

Fainova - varovanka trenerke Metke Sparavec, je v 101. letu uradno organiziranega slovenskega plavanja Sloveniji priborila 101. kolajno na velikih tekmovanjih. V napetem boju je v prvi polovici začela na četrtem mestu, za Steenbergnovo in Seemanovo ter v skupini, kjer sta bili še Šeglova in Nemka Isabel Marie Gose. V drugi polovici je nato najprej ušla konkurenci, v končnici pa lovila Seemanovo, a ji je za to zmanjkalo nekaj metrov. Srebro je bilo morda celo dosegljivo, saj je bila Fainova z 29,07 prepričljivo najhitrejša na zadnjih 50 metrih, pol sekunde hitrejša od Seemanove in 74 stotink od zmagovalke.

"Pokazala sem to, kar sem trenirala. Želela sem si pod 1:54, kar mi je tudi uspelo. Nov rekord in tretje mesto in s tem sem lahko zelo zadovoljna. Dobro sem se borila. Presrečna sem, da sem se uvrstila na stopničke na tem tekmovanju," je v prvem odzivu po tekmi povedala junakinja slovenskega tabora v Tatarstanu.

xxx

Že pred tem je Peter John Stevens na 50 m prsno osvojil sedmo mesto. V tej disciplini je zmagal Belorus Ilja Šimanović, ki je s 25,25 izenačil svetovni rekord Južnoafričana Camerona van der Burgha. Srebro in bron sta osvojila favorizirana Turek Emre Sakçi in Italijan Nicolò Martinenghi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.