Slovenka najbolj zaslužna za potop Krima

Foto: Saša Despot rokomet Krim Mercator - Györ
Rokometašice Krima Mercatorja so v 2. krogu glavnega dela lige prvakinj izgubile proti francoskemu Brestu s 25:29 (12:16).
Oglej si celoten članek

Po visokem porazu v Valcei prejšnji konec tedna je Krimovke, ki so tokrat pogrešale Polono Barič in Manco Jurič, čakal še večji zalogaj. Brest velja za trenutno eno najboljših ekip v Evropi, da je temu tako, pa je dokazal tudi na Kodeljevem. Domače so se sicer dobro upirale, njihova igra ni tako razpadla kot v Romuniji, tako da so pustile precej boljši vtis kot prejšnji konec tedna.

Gostje iz Francije so tekmo odprle po pričakovanjih in hitro povedle s 3:0. Prednosti do konca tekme niso izpustile iz rok, pa čeprav so se sicer borbene Ljubljančanke, za katere sta znova igrali Tamara Mavsar in Alja Varagić, sprva še prišle na 2:3.

A zatem so imele gostje, ki imajo v svojih vrstah nekatera ugledna rokometna imena, ves čas večjo prednost. Ena najboljših strelk francoske ekipe Ana Gros je, denimo, v 13. in 14. minuti z zaporednima zadetkoma prednost gostih povečala na 9:4. V 27. minuti so Francozinje prvič vodile za šest golov (15:9), na glavni odmor pa so nesle štiri zadetke zaloge.

Ljubljančanke so v uvodu prepolovile zaostanek, Mavsarjeva pa je v 32. minuti unovčila protinapad celo za 15:16. Zatem so imele slovenske prvakinje tudi priložnost za prvo izenačenje na tekmi, a so zapravile dva strela. Sledila je kazen in nov pobeg Bresta na varnejšo razdaljo. V 40. minuti so tako gostje spet vodile za šest zadetkov (za 22:16 je zadela Coralie Lassource), trener domačih Uroš Bregar pa je posledično vzel minuto odmora.

Ta je vsaj deloma pomagala, saj so se njegove izbranke v naslednjih minutah dobro kosale s favoriziranimi igralkami Bresta, v 52. minuti prišle spet na minus tri (22:25), ko pa je Grosova v 55. minuti s svojim devetim golom zadela za francosko vodstvo 27:22, pa je bil zmagovalec odločen.

Prav Grosova je bila z desetimi zadetki tudi najboljša strelka tekme, pri Krimu jih je pet dosegla Varagićeva.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.