Slovenka odigrala dva dvoboja in oba dobila

Foto: Profimedia Polona Hercog
Uspešen dan za Polono Hercog, manj za Tamaro Zidanšek.
Oglej si celoten članek

Slovenska teniška igralka Polona Hercog je v angleškem Eastbournu odigrala dva posamična dvoboja. Oba je dobila: v prvem je premagala Čehinjo Barboro Strycovo, v drugem krogu pa je bila boljša še od Pauline Parmentier in jo po dveh urah in osmih minutah ugnala z 2:6, 6:2 in 7:6 (4).

Strycova je po porazu v prvem nizu s 6:7 (3) in zaostanku v drugem z 0:1 dvoboj predala zaradi poškodbe, v naslednjem krogu pa je bila Mariborčanko boljša od Francozinje. Z njo se je Hercogova merila že v kvalifikacijah tega turnirja in jo premagala s 4:6, 6:1 in 6:4, tokrat pa je bila uspešnejša še na glavnem turnirju.

Slovenko v osmini finala čaka šestopostavljena Romunka Simona Halep, ki je dpihnila Tajvanko Su-Wei Hsieh s 6:2 in 6:0.

Od turnirja na travi z nagradnim skladom 852.564 dolarjev pa se je poslovila Tamara Zidanšek. V drugem krogu je bila od najboljše Slovenke na mednarodni jakostni lestvici boljša osmopostavljena Belorusinja Arina Sabalenka, ki je po uri in 18 minutah slavila s 6:2 in 6:3. Zidanškova je v uvodnem krogu premagala Španko Carlo Suarez-Navarro s 4:6, 7:5 in 7:5.

Juvanova čez prvo oviro

Kaja Juvan za razliko od rojakinj trenutno nastopa v kvalifikacijah za nastop na grand slam turnirju v Wimbledonu. V prvem krogu je po dveh urah premagala Grkinjo Valentini Grammatikopoulou s 6:4, 3:6 in 10:8. Osemnajstletno Ljubljančanko v drugem kvalifikacijskem krogu čaka zmagovalka belgijsko-turškega dvoboja med Kimberley Zimmermann in Basak Eraydin.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.