Slovenka po hudem boju za las ob dosežek kariere

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Slovenska teniška igralka je izgubila tudi v svojem drugem finalu.
Oglej si celoten članek

Tamara Zidanšek je nastopila v svojem drugem finalu turnirjev serije WTA. Triindvajsetletnico je v Bogoti premagala štiri leta mlajša domačinka Maria Camila Osorio Serrano.

Nekdanja številka 1 v mladinski konkurenci je na turnirju nastopila s povabilom organizatorjev, do finalnega obračuna s Slovenko pa na štirih dvobojih ni izgubila niza. Proti Zidanškovi je sicer popustila ob koncu prvega niza, ki je tako po izenačenem boju pripadel Slovenki s 7:5. Ta je v prvem setu sicer osvojila 44, tekmica 43 točk. Kolumbijka je izkoristila dve od petih priložnosti za odvzem servisa, slovenska teniška igralka tri od šestih.

Tudi v drugem nizu servis za igralki ni predstavljal nikakršne prednosti. Osorio Serranovi je nato uspelo zadržati svojo servisno igro in povesti s 4:3 v igrah. Zidanškova je zaigrala slabše, devetnajstletnica je tako zanesljivo prišla še do naslednjih dveh iger. S 6:3 je dvoboj izenačila na 1:1 v nizih.

Tretji se je znova začel z odvzemom servisa Zidanškovi, ta je imela v naslednji igri tri žogice za 'rebreak', a je Kolumbijka naposled povedla z 2:0. Slovenka je nato sicer uspela izenačiti, vendar je 180. igralka odgovorila z enako mero za 4:2. Obe igralki sta nato dobili svoj servis, Tamari pa se je nato uspelo približati na 4:5. Osorio Serrano je servirala za svojo prvo turnirsko zmago. V 10. igri tretjega niza je bilo že 0:40, a je najstnica uspela izenačiti, nato pa je tudi slavila s 6:4. Zidanškova je imela v tretjem nizu na voljo kar 13 žogic za break, vendar je izkoristila le eno, na celotnem dvoboju pa 6 od 25. Mlada Kolumbijka je na dvoboju sedemkrat odvzela servis Slovenki, imela je 17 žogic za break.

Zidanškova je maja 2019 že nastopila v finalu, v Nürnbergu je morala takrat priznati premoč Kazahstanki Juliji Prutincevi.

Tamara Zidanšek iz Kolumbije odhaja s 16.398 dolarji in 180 točkami, ki jo bodo na novi razpredelnici WTA pripeljale do 80. mesta na svetu.

Pet Slovenk je doslej poseglo po lovorikah med posameznicami na turnirjih WTA - Mima Jaušovec (Los Angeles 1982, Hamburg 1978, Roland Garros 1977, Rim 1976, Toronto 1976), Katarina Srebotnik (Auckland 2005, Stockholm 2005, Acapulco 2002, Oeiras 1999), Polona Hercog (Lugano 2019, Bastad 2012, Bastad 2011), Tina Pisnik (Bol 2000) in Maja Matevžič (Bratislava 2002).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.