Slovenka presenetila Grand Slam zmagovalko!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Zidanškova se je prebila v glavni del žreba v Rimu, potem ko je ugnala zmagovalko OP ZDA iz leta 2017.
Oglej si celoten članek

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek se je tako kot njena rojakinja Polona Hercog uvrstila v glavni del žreba teniškega turnirja v Rimu. Na turnirju z nagradnim skladom 1,51 milijona evrov je Zidanškova ugnala zmagovalko OP ZDA 2017, Američanko Sloane Stephens, s 6:4, 7:5.

Dvoboj med 80. igralko sveta in trenutno 51. Američanko je trajal uro in 38 minut. Zidanškova ni najbolje začela, saj je takoj izgubila servis, nato pa vrnila udarec v četrti igri. Tekmici sta si nato izmenjali še po en "break", Konjičanka pa je nato v deveti igri ubranila tri priložnosti tekmice za odvzem servisa, v naslednji igri pa izkoristila svojo prvo žogico za niz in slavila s 6:4.

Tudi v drugem nizu tekmici nista bili nezmotljivi pri lastnem začetnem udarcu. Je pa Zidanškova dosegla "break" več. V 12. igri je znova izkoristila nezbranost Američanke in izkoristila drugo žogico za prestižno zmago.

Foto: Profimedia Polona Hercog

Polona Hercog se je po današnji zmagi s 6:2, 6:3 proti Italijanki Sari Errani prav tako uvrstila v glavni del žreba v Rimu. Dvoboj je trajal uro in 18 minut.

V moški konkurenci pa se bo prav tako v Rimu na turnirju serije masters kljub porazu v zadnjem krogu kvalifikacij meril Aljaž Bedene.

V italijanski prestolnici bo kljub porazu v zadnjem krogu kvalifikacij proti Bolivijcu Hugu Dellienu z 2:6 in 1:6 nastopil v glavnem delu. Kot srečni poraženec se bo v ponedeljek pomeril z Nemcem Jan-Lennardom Struffom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 01:02 10. Maj 2021.

    Si nocoj Samska? Veliko lepih deklet čaka, da -- www.Senstos.Com

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.