Naša dvojna svetovna prvakinja se bo kmalu poročila

Foto: Twitter
Foto: Twitter
Artnikova v nekaj dneh še do drugega naslova svetovne prvakinje.
Oglej si celoten članek

Slovenska potapljačica Alenka Artnik je dosegla nov uspeh v svetovnem merilu. V Roatanu v Hondurasu je osvojila prvo mesto na SP v potapljanju na vdih v disciplini CWTB Bifins (z dvojno plavutjo) in ubranila naslov svetovne prvakinje, je sporočila na Instagramu. Pred nekaj dnevi je ubranila naslov svetovne prvakinje v disciplini z monoplavutjo.

Artnikova je na ta način dodala še eno zmago v bogato zbirko dosežkov. Poleg dveh naslovov svetovne prvakinje je konec julija 41-letnica namreč v potapljanju na vdih v disciplini z dvojno plavutjo na Bahamih dvakrat dosegla svetovni rekord, nazadnje se je potopila do 111 metrov. Na SP je najprej v disciplini z monoplavutjo dosegla globino 107 metrov. Tokrat se je v disciplini z dvojno plavutjo potopila do 101 metra in prišla do novega zlatega odličja.

"Z zelo lepim potopom do 101 metra sem postala svetovna prvakinja v disciplini z dvojno plavutjo in ubranila naslov za Slovenijo. Zelo sem vesela in ponosna na svojo drago prijateljico, Ukrajinko Kate Sadursko, ki je osvojila zlati medalji v preostalih dveh disciplinah. Na kratko, zlata dekleta," je na Instagramu zapisala Artnikova.

V objavi na družbenem omrežju je napovedala, da se bo kmalu poročila. 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.