Slovenka v prvi deseterici

Foto: Saša Despot Anamarija Lampič
Anamarija Lampič si je pritekla lepo uvrstitev.
Oglej si celoten članek

Norvežanka Ingvild Flugstad Oestberg (26:59,4) je zmagala na drugi etapi novoletne turneje smučarskih tekačic. Na 10 km klasično v Lenzerheideju je bila druga njena rojakinja Heidi Weng (+25,7), tretja pa Američanka Sadie Bjoernsen (+42,2). Nastopili sta tudi dve Slovenki, Anamarija Lampič je bila deseta, Vesna Fabjan pa 63.

Lampičeva, ki je skozi današnjo tekmo lepo stopnjevala ritem in napredovala iz vmesnega v vmesni čas, je za zmagovalko na koncu zaostala le minuto in 10,9 sekunde, medtem ko je Fabjanova ves čas tekla v ozadju in bila na koncu predzadnja (+5:06,3). Lampičeva je zdaj na turneji skupno na 21. mestu.

"Danes sem se dobro počutila, čeprav je bilo na progi težko. Forma se mi vzpenja v zadnjih tednih, zdaj je res dobra, upam, da bo tako ostalo in da bom februarja še močnejša. Jutri je zasledovalna tekma, ker zdaj vodim, me bodo tekmice lovile in zelo težko bo bežati pred njimi," je po zmagi dejala Oestbergova, ki je z današnjim dobrim tekom in veliko prednostjo prevzela tudi vodstvo v seštevku turneje. Sedemindvajsetletna Oestbergova je tokrat osvojila deveto zmago za svetovni pokal in 45. stopničke v karieri.

Moški so tekli na 15 km, zmagal je Švicar Dario Cologna (35:29,5), drugi je bil Kazahstanec Aleksej Poltoranin (+0,6), tretji pa Norvežan Martin Johnsrud Sundby (+13,1). Nastopila sta tudi Slovenca, ki pa sta končala bolj v ozadju. Miha Šimenc je končal na 81. (+4:35,2), Luka Prosen pa na 84. mestu (+4:55,3).

V ponedeljek sledi v Lenzerheideju še ena preizkušnja, dekleta bodo ob 11. uri tekla na 10 km prosto, fantje ob 13. uri na 15 km prosto. S 3. januarjem se karavana seli v Oberstdorf, ko bo najprej na sporedu klasični sprint, dan kasneje 10 in 15 km prosto za ženske in moške, s 6. januarjem pa sledi še zaključek v Val di Fiemmeju s tekmama na distanci in zaključnim vzponom na Alpe Cermis.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.