Slovenka z dvema zmagama odprla turnir v Dubaju

Foto: Epa dalila jakupović
Uspešen dan za Dalilo Jakupović.
Oglej si celoten članek

Slovenska teniška igralka Dalila Jakupović je po uspešnem nastopu med posameznicami na turnirju WTA v Dubaju z nagradnim skladom 2,8 milijona dolarjev preskočila prvo oviro tudi med dvojicami. V navezi z Romunko Irino Bara je premagala Švicarko Belindo Benčič in Rusinjo Darjo Kasatkino z 2:6, 6:4, 11:9.

Med dvojicami pa je nastope že končala Andreja Klepač, ki je s Kitajko Zheng Saisai morala priznati premoč Tunizijki Ons Jabeur in Američanki Alison Riske s 4:6, 4:6. Tretja Slovenka v tej konkurenci je prav tako že izpadla, Katarino Srebotnik in Američanko Raquel Attawo sta premagali Španka Lara Arruabarrena in Američanka Kaitlyn Christian s 3:6, 6:4, 10:4.

V prvem krogu pri posameznicah jeJakupovićeva - na glavno tekmovanje se je prebila kot srečna poraženka - z 1:6, 6:1 in 6:2 premagala Kazahstanko Zarino Dijas. V drugem krogu se bo pomerila s peto nosilko Nemko Angelique Kerber, ki je bila v prvem krogu prosta.

Polona Hercog je v zadnjem krogu kvalifikacij klonila proti Čehinji Lucie Hradecki, toda po odpovedi 14. igralke sveta Danke Caroline Wozniacki zaradi bolezni je vendarle nastopila v prvem krogu, kjer pa je morala priznati premoč Švicarki Stefanie Vögele s 3:6, 2:6. Ta je na WTA lestvici uvrščena pet mest za Hercogovo, danes pa je v njunih medsebojnih dvobojih zmagala prvič; po uri in 13 minutah je zdaj skupni izid v medsebojnih zmagah znižala na 1:3. Njena naslednja tekmica bo rojakinja Belinda Benčič.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.