Slovenka zanesljivo premagala nekdanjo številko 1

Foto: Epa tamara zidanšek
Tamara Zidanšek ugnala nekdanjo številko ena ženskega tenisa.
Oglej si celoten članek

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je v prvem krogu turnirja serije WTA v mehiškem Monterreyju zanesljivo premagala nekdanjo številko ena, Belorusinjo Viktorijo Azarenko s 6:2, 6:2.

Dvaindvajsetletna Konjičanka je do prvega odvzema servisa prišla v četrti igri prvega niza, ko je izkoristila drugo priložnost. Do konca uvodnega niza je še dvakrat vzela servis Belorusinji, ki se zaigrala prvič po lanskem OP ZDA v New Yorku.

V drugem nizu je bila ob novih dveh breakih Zidanškova, sicer 71. igralka sveta, še bolj zanesljiva ob lastnem začetnem udarcu. Do ene najlepših zmag ali bolje rečeno enega največjih skalpov v karieri pa je prišla po uri in šestih minutah igre.

"Izjemno je bilo igrati proti Viktoriji, ki je nekdanja številka ena," je po dvoboju z nasmeškom na obrazu razlagala Zidanškova. "To je res poseben občutek in vesela sem zmage, še bolj pa načina, s katerim sem do nje prišla. Dobro sem se pripravila, zato sem zadovoljna z izkupičkom," je še dodala druga najboljša slovenska igralka, ki ni čutila posebnega pritiska v dvoboju z dvakratno zmagovalko turnirjev velike četverice.

"Ni pomembno, kdo je na drugi strani mreže. Vedno se tako taktično, fizično kot mentalno pripravim na isti način," je zaključila Zidanškova, ki se bo v drugem krogu turnirja z nagradnim skladom 225.900 evrov pomerila z Rusinjo Anastazijo Potapovo. Osemnajsletnica je bila v napetem obračunu boljša od Italijanke Giulie Gatto-Monticone s 6:4, 4:6, 6:4.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.