Slovenkam se ni prikazala Marija: poraz

Foto: EPA
Foto: EPA
Slovenska ženska rokometna reprezentanca je v zadnji kvalifikacijski tekmi za nastop na letošnjem evropskem prvenstvu na Nizozemskem (skupina 5) danes v Maria Enzersdorfu izgubila z Avstrijo (26:29).
Oglej si celoten članek

Slovenska reprezentanca je izgubila zadnjo kvalifikacijsko tekmo za nastop na letošnjem evropskem prvenstvu, ki bo med 4. in 16. decembrom na Nizozemskem, v svoji kvalifikacijski skupini pa je zasedla zadnje mesto. Na šestih tekmah je premagala le Avstrijo ter doživela pet porazov: po dvakrat je izgubila s Švedsko in Češko, enkrat pa z Avstrijo.

Izbranke Toneta Tislja so spodbudno začele obračun v predmestju Dunaja in si v 12. minuti priigrale vodstvo treh golov (6:3), po avstrijski minuti odmora pa se jim je povsem ustavilo. Avstrijke so v naslednjih osmih minutah naredile delni izid 5:0, Tiselj pa je pri zaostanku 6:8 poklical igralke na posvet. A njegovi napotki niso zaustavili slovenskega propada: Neli Irman je v 22. minuti resda prekinila 10-minutni strelski post, štiri minute kasneje pa so prvič zaostale za štiri gole (9:13).

Slovenske rokometašice so v prvi polovici drugega polčasa prikazale porazno predstavo, zelo povprečne Avstrijke so se dobesedno poigrale z njimi in jim v 44. minuti ušle na +10 (24:14). V zadnji četrtini tekme so Tisljeve varovanke vendarle preprečile veliko sramoto, v 53. minuti so se gostiteljicam približale na tri gole zaostanka (22:25), v 57. na dva (25:27), za kaj več pa niso imele ne moči, ne znanja.

Slovenija je na dosedanjih medsebojnih tekmah sedemkrat premagala Avstrijo in doživela deset porazov, enkrat pa sta se reprezentanci razšli z neodločenim izidom. V slovenski reprezentanci sta bili na današnji tekmi najbolj učinkoviti Iris Guberinič in Tamara Mavsar, obe sta dosegli po pet golov.

Kvalifikacije za EP, skupina 5, zadnja tekma:

Avstrija : Slovenija 29:26 (15:11)
Magelinskas 11, Engel 8, Frey in Spiridon 3; Guberinič in Mavsar 5, Jeriček, Irman, Koren in Gregorc 3

Ob 18.15:
Švedska - Češka

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.