Slovenke do prvega niza na EP

Foto: EPA
Foto: EPA
Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je na evropskem prvenstvu v Apeldoornu zabeležila še drug poraz. Po Nizozemski je bila brez realnih možnosti za presenečenje tudi proti Italiji, a je vseeno osvojila časten niz, prvi na evropskih prvenstvih. Italija je zmagala s 3:1 (9, 12, -24, 11).
Oglej si celoten članek

Izbranke Bruna Najdiča so imele v prvih dveh nizih spet veliko težav pri napadu, neprepričljive pa so bile tudi pri sprejemu, tako da so jih tekmice povsem nadigrale. V tretjem nizu pa je italijanski selektor v igro poslal spremenjeno postavo, proti kateri so Slovenke pokazale precej boljšo igro.

Končno se jim je odprlo v napadu, tudi servisi so bili odlični, vodile so večji del niza, a v končnici je že kazalo, da bodo tudi ta niz izgubile. Zaostajale so z 22:24, toda s štirimi zaporednimi točkami vendarle osvojile zgodovinski niz. To je razjezilo Italijanke, ki so v četrtem nizu povedle z 10:0 in zmagovalec, ki je bil sicer bolj ali manj znan že pred tekmo, je bil potrjen.

V ponedeljek bo Slovenija igrala s Poljsko, tekma bo odločala, kdo bo v skupini A zasedel tretje mesto in s tem nadaljeval tekmovanje in kdo bo odšel domov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.