Slovenke obstale v četrtfinalu

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Američanka Kikkan Randall je dobila spint v prosti tehniki na svetovnem pokalu smučarskega teka v Quebecu. Tri slovenske četrtfinalistke - Katja Višnar, Vesna Fabjan in Alenka Čebašek - se niso uspele prebiti v polfinale.
Oglej si celoten članek

Kikkan Randall je zmagovalka sprinta v prosti tehniki na svetovnem pokalu smučarskega teka v Quebecu. Američanka je v finalu zmagala pred Norvežanko Maiken Fallo (+1,1), tretja je bila Švedinja Ida Ingemarsdotter (+1,3). Vse tri Slovenke Katja Višnar, Vesna Fabjan in Alenka Čebašek, ki so se prebile v četrtfinale, so tam tudi končale nastope.

Foto: EPA Emil Jönsson Vse tri slovenske smučarske tekačice Višnarjeva, Fabjanova in Čebaškova, ki so bile uspešne v kvalifikacijah - tam je nastope končala Barbara Jezeršek -, se nato niso prebile do polfinala in naprej. Višnarjeva je zasedla končno 13. mesto, Čebaškova je bila 25., Fabjanova pa je tekmo končala mesto za njo na 26. mestu. Vodilna v svetovnem pokalu Norvežanka Marit Björgen na tekmi ni nastopila.

Moški sprint pripadel Jönssonu

Šved Emil Jönsson je zmagovalec sprinterske preizkušnje svetovnega pokala v smučarskem teku v Quebecu v odsotnosti vodilnega v pokalu, Norvežana Pettra Northuga. Jönsson je v finalu ugnal rojaka Teodorja Petersona, ki je na drugem mestu zaostal za 0,7 sekunde, tretji je bil Rus Aleksej Petjuhov (+ 0,8). Slovencev ni bilo na startu.

Smučarski teki, Quebec, sprint 1,6km (M):

1. Emil Jönsson (Šve) 3:17,5
2. Teodor Peterson (Šve) + 0,7
3. Aleksej Petjuhov (Rus) 0,8
4. Anders Gloeersen (Nor) 1,5
5. Andrew Newell (ZDA) 2,3

Smučarski teki, Quebec, sprint 1,6km (Ž):

1. Kikkan Randall (ZDA) 3:40,2
2. Maiken Falla (Nor) + 1,1
3. Ida Ingemarsdotter (Šve) 1,3
4. Ingvild Oestberg (Nor) 2,1
5. Mona-Lisa Malvalehto (Fin) 2,9
...
13. Katja Višnar (Slo)
25. Alenka Čebašek (Slo)
26. Vesna Fabjan (Slo)
56. Barbara Jezeršek (Slo)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.