Slovenke od doma z lepo popotnico

Foto: Saša Despot ženska košarka Slovenija - Slovaška Foto: Saša Despot ženska košarka Slovenija - Slovaška Foto: Saša Despot ženska košarka Slovenija - Slovaška Foto: Saša Despot ženska košarka Slovenija - Slovaška Foto: Saša Despot ženska košarka Slovenija - Slovaška Foto: Saša Despot ženska košarka Slovenija - Slovaška Foto: Saša Despot ženska košarka Slovenija - Slovaška Foto: Saša Despot ženska košarka Slovenija - Slovaška Foto: Saša Despot ženska košarka Slovenija - Slovaška Foto: Saša Despot ženska košarka Slovenija - Slovaška Foto: Saša Despot ženska košarka Slovenija - Slovaška Foto: Saša Despot ženska košarka Slovenija - Slovaška Foto: Saša Despot ženska košarka Slovenija - Slovaška Foto: Saša Despot ženska košarka Slovenija - Slovaška
Košarkarice Slovenije so v okviru priprav na EuroBasket dosegle novo zmago, tokrat proti Slovakinjam (83:57).
Oglej si celoten članek

Ženska košarkarska reprezentanca Slovenije je v pripravah na evropsko prvenstvo v Srbiji danes na prijateljski tekmi v Škofji Loki gostila Slovaško in zmagala (83:57), tako da ima v pripravah zdaj razmerje zmag in porazov 4-1.

NBA Zlati slovenski selektor dobil novo službo

Slovenske košarkarice so danes odigrale zadnjo tekmo odprtega tipa pred odhodom na EP. Z današnjimi tekmicami bodo sicer odigrale še eno tekmo, a za zaprtimi vrati, tako da je bil današnji dvoboj v Škofji Loki zadnja priložnost za slovenske navijače, da svoje igralke pozdravijo pred odhodom v Srbijo.

V dvorani Poden so bile Slovakinje boljše le na začetku; vodile so še z 11:9, potem pa so vajeti prevzele domače košarkarice in niso več popuščale. Prvo četrtino so dobile za pet točk, v drugi pa so prednost povečale že na + 12 (36:24). Že pred tekmo je selektor Damir Grgić opozoril na Slovakinje, ki so kljub neuvrstitvi na EP v evropskem vrhu. Sam pa je današnjo tekmo, tako kot bo tudi jutrišnjo, izkoristil za uigravanje napadalnih različic.

Brez zagotovil Dragić izkoristil možnost, toliko bo zaslužil v naslednji sezoni

Slovakinje so se Slovenk še držale v tretji četrtini, po kateri so domače zadržale prednost po polčasu, toda zadnji del je bil spet slovenski. Domače so ga dobile kar s 26:12, niso popuščale do zadnjih sekund in prav na koncu tudi dosegle najvišjo prednost na tekmi, +26 (83:57).

Slovenke so večji del tekme igrale brez kapetanke Nike Barič, ki je že po dobrih petih minutah preventivno zapustila igrišče zaradi bolečin v kolenu. A po koncu tekme ni imela več težav, zato zdravniška ekipa meni, da ni nič resnega. Lažja pa je tudi poškodba Tine Jakovine, ki je v tretji četrtini tekmo končala po zvinu gležnja.

Video Trenutek, ko je na krut način ugasnilo še poslednje upanje

Današnja tekma je bila nekaj posebnega tudi za Tejo Oblak, ki je po daljšem času zaigrala v domačem mestu pred prijatelji. Oddolžila se jim je z 12 točkami, bila je ena od petih v slovenski zasedbi, ki so dosegle več kot deset točk.

Poleg Oblakove so izstopale še Shante Marie Evans z 11 točkami, Eva Lisec jih je dodala 12 (in še 11 skokov za dvojni dvojček), Anamaria Prezelj 17, najboljša strelka tekme je bila z 18 Zala Friškovec.

"Čestitke igralkam za visoko in zasluženo zmago. Zahvala tudi škofjeloškemu občinstvu za podporo, ki smo jo dobili na zadnji tekmi pred našimi navijači. Zadovoljen sem s prikazanim, vse gre po načrtih, zdaj bomo delali predvsem za to, da ohranimo potrebno svežino pred odhodom na prvenstvo," je današnji dvoboj ocenil selektor Grgić.

Slovenke zdaj čaka še sklepni del priprav na Srbijo: v soboto še tekma s Slovaško za zaprtimi vrati v Stožicah, priprave pa bo končala v Rigi, kjer se bo pomerila s Kitajsko in Latvijo.

Slovenke bodo na EP v Nišu igrale v skupini z Madžarsko, Turčijo in Italijo. Prva tekma jih čaka 27. junija.

Prijateljska tekma:

Slovenija - Slovaška 83:57 (19:14, 17:10, 21:21, 26:12)
Friškovec 18 (7 sk), Prezelj 17, Oblak, Lisec (11 sk) po 12; Rakova 13 (6 sk).

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 00:52 15. Junij 2019.

    Ali veš, kje najti žensko za eno noč? Pridite v >>> www.Sexcoss.Com

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.