Slovenke ostale brez uvrstitve v četrtfinale

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Poljakinje pristrigle peruti slovenskih rokometašicam.
Oglej si celoten članek

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je na tekmi drugega kroga drugega dela svetovnega prvenstva v Granollersu izgubila proti Poljski s 26:27 (13:12). Slovenija se bo v ponedeljek ob 18. uri pomerila s Srbijo.

Slovenske rokometašice so bile prvič na letošnjem turnirju v Španiji papirnate favoritinje, v tej vlogi pa se niso najbolje znašle. Po današnjem porazu proti Poljakinjam so zapravile tudi teoretične možnosti za preboj v četrtfinale, med osem so se že prebile favorizirane igralke iz Francije in Rusije.

Pred ponedeljkovimi tekmami zadnjega kroga drugega dela so Francozinje zbrale osem točk. Rusinje jih imajo sedem, Srbkinje štiri, Slovenke tri, Poljakinje dve, Črnogorke pa so brez točk.

Slovenske rokometašice so v prvem polčasu prikazale toplo-hladno predstavo. Začele so zelo slabo, po vsega sedmih minutah so si pridelale tri gole zaostanka (1:4), tako da je črnogorski strokovnjak na slovenski klopi Dragan Adžić zahteval minuto odmora. Po njej so strnile svoje vrste, tri minute kasneje izenačile na 4:4, nato pa znova "padle v luknjo" in si sredi polčasa priigrale štiri gole zaostanka (4:8 in 5:9).

V drugi polovici prvega polčasa je bila njihova igra veliko boljša. Z gibljivo obrambo in nekaterimi uspešnimi posredovanji vratarke Amre Pandžić so v 21. minuti po golu Tjaše Stanko tekmo postavile v začetno izhodišče (9:9), dve minuti kasneje pa je Ana Gros poskrbela za drugo slovensko vodstvo z 10:9.

Tri minute pred odhodom na veliki odmor so imele že tri gole prednosti (12:9), a so v končnici zaigrale neodgovorno in na polčasu vodile z najmanjšo možno prednostjo (13:12).

Drugi polčas je bila preslikava prvega. Adžićeve izbranke so znova začele slabo in v 40. minuti zaostale za tri gole (15:18). Slovenke so se v nadaljevanju skušale tekmo postaviti na glavo, v tem pa so bile neuspešne.

Solidne Poljakinje v prelomnih trenutkih dvoboja niso popustile niti za centimeter, v 52. minuti so jim znova ušle na štiri gole (20:24), tega primanjkljaja pa na današnjem obračunu dokaj nerazpoložene slovenske rokometašice niso bile zmožne nadoknaditi. V 56., 57. in 59. minuti so prepolovile zaostanek (23:25, 24:26 in 25:27), v sami končnici zadele za 26:27, a Poljakinje so v pravih trenutkih dosegale gole in jim prizadejale drugi poraz v Španiji.

V slovenski reprezentanci je bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Ana Gros z osmimi goli. Alja Varagić je dosegla štiri zadetke, vratarka Amra Pandić pa je zbrala 12 obramb.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 10:35 12. December 2021.

    Google je vsak teden plačal spletno delo od doma od 6000 do 10000 evrov. Od Googla sem prejel prvi mesec …

  • 00:31 12. December 2021.

    Dobrodošli v najboljšem intimnem klubu - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.