Slovenke po menjavi organizatorke zapretile favoriziranim Poljankinjam

Foto: Epa
Foto: Epa
Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je po pričakovanju izgubila prvo tekmo skupine B evropskega prvenstva. V Lodžu jo je s 3:0 (12, 22, 23) premagala domača reprezentanca.
Oglej si celoten članek

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je s pričakovanim porazom odprla evropsko prvenstvo. V Lodžu je proti favorizirani Poljski, precej višji ekipi, pokazala dva obraza. V prvem nizu je bilo videti, da ne bo mogla nuditi enakovrednega odpora, slabo je igrala tudi na začetku tretjega niza, v preostalih obdobjih pa je vendarle pokazala, da zna igrati in bi lahko z nekaj več zbranosti iztržila vsaj kakšen niz.

Slovenske odbojkarice so napovedovale boj za presenečenje, a začetek je pokazal, da so bile te napovedi bolj hrabrenje samega sebe kot realnost. Izbranke Alessandra Chiappinija, ki v postavi ni poskrbel za kakšna presenečenja, so tekmo začele prestrašeno, v krču, kar so Poljakinje znale izkoristiti. S serijo točk blokerk so prišle do vodstva z 8:3, Slovenkam se je po bloku Saše Planinšec še uspelo približati na 8:6, toda sledila je nova serija napak, po napaki Ize Mlakar je bilo na semaforju že 11:6. Chiappinijevi ekipi niso pomagali ne odmori ne menjave, gostiteljice so le večale vodstvo in niz mirno pripeljale do konca.

Foto: Epa Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca

A drugi niz je bil drugačen. Slovenke so stabilizirale sprejem, se popravile tudi v drugih elementih, tako da so gledalci videli enakovreden boj. Na začetku so gostje celo vodile, zadnjič po točki Mlakarjeve za 8:7. Vse do končnice Poljakinjam ni uspelo pobegniti, po dveh blokih slovenski korektorici Mlakarji pa so vendarle povedle z 21:17. Toda tekmice se niso hotele predati, približale so se na 22:21, Lana Ščuka je imela celo priložnost za izenačenje, toda žogo je poslala izven igrišča. Mlakarjeva je ekipo še enkrat popeljala do točke zaostanka, a nato sta bili usodni dve napaki.

Foto: Epa Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca

Začetek tretjega niza je napovedoval preslikavo prvega. Poljska si je hitro priborila vodstvo, pri izidu 15:6 je že bilo videti, da je odpor Slovenk končan. A po menjavi podajalke, v igro je vstopila Sara Najdič, se je spet pojavilo nekaj upanja. Zaostanek se je najprej znižal na štiri točke, nato so Slovenke s servisi Najdičeve skoraj tudi izničile zaostanek 18:24, pri obrambi zadnje, šeste zaključne žoge tekmic je Mlakarjeva v protinapadu poslala žogo v avt.

Slovenke se bodo v drugi tekmi v soboto ob 18. uri pomerile z Belgijo.

* Dvorana Atlas Arena Lodž, gledalcev 6000, sodnika: Simić (Srbija), Kovar (Češka).
* Poljska: Grajber 4, Alagierska, Kakolewska 14, Lukasik, Stenzel, Stysiak 2, Efimienko-Mlotkowska 6, Maj-Erwardt, Wolosz 2, Wojcik, Medrzyk 11, Smarzek-Godek 24, Zaroslinska-Krol, Plesnierowicz.
* Slovenija: Mori, Grudina 4, Vovk 4, Janežič, Zdovc Sporer, Mikl, Zatković, Mlakar 15, Najdič 1, Pintar, Ščuka 7, Eržen 1, Planinšec 10, Potokar 1.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:42 24. Avgust 2019.

    Bravo dekleta. Navijam za vas!"

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.