Slovenke predale dvoboj, ker hranijo moči

Foto: Profimedias Dalila Jakupović
Foto: Profimedias Dalila Jakupović
Slovenska ženska teniška reprezentanca je doživela neboleč poraz.
Oglej si celoten članek

Slovenska ženska teniška reprezentanca je v tretjem krogu skupinskega dela druge evroafriške skupine pokala Fed v Šiauliaiju v Litvi prvič izgubila. Z 2:1 jo je premagala Norveška, a poraz za Slovenke ne bo imel nobenih posledic, saj so si že po dveh obračunih zagotovile prvo mesto v skupini in se bodo v polfinalu merile z Luksemburgom. Dvoboj s slednjim bo že odločal o napredovanju v skupino višje.

Po posamičnih obračunih je bil izid 1:1. V uvodnem dvoboju je najmlajša slovenska reprezentantka, 16-letna Kaja Juvan s 4:6, 7:6 in 6:3 izgubila proti leto starejši, drugi norveški igralki Brune Olsen, ki je na lestvici uvrščena precej nižje od Slovenke, izenačila pa je Dalila Jakupović. S 6:1 in 6:2 je premagala Ulrikke Eikeri, 440. igralko sveta.

Jakupovića je skupaj z Andrejo Klepač stopila na igrišče tudi v igri dvojic, Slovenki sta izgubili prvo igro, nato pa dvoboj predali, saj sta varčevali z močmi za odločilen spopad.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.