Slovenke so se izognile izpadu

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Slovenska ženska teniška reprezentanca ostaja v 1. evroafriški skupini.
Oglej si celoten članek

Ženska teniška reprezentanca Slovenije je v tretjem krogu 1. evroafriške skupine pokala Fed v estonskem Tallinnu premagala Švedsko s 3:0 in obstala v skupini.

Kaja Juvan je s 6:1 in 6:3 v uvodni partiji po uri igre premagala Švedinjo Jacqueline Cabaj Awad. Nato je zmago Sloveniji po dveh urah in 16 minutah boja zagotovila Tamara Zidanšek, ki je s 4:6, 6:4 in 6:2 ugnala Rebecco Peterson. Juvanova je nato z Niko Radišić po uri in 26 minutah premagala še Mirjam Bjorklund in Cabaj Awadovo s 6:3, 6:7(5) in 6:2.

Slovenija je tako po porazih s po 1:2 na prvih dveh tekmah proti Hrvaški in Madžarski osvojila tretje mesto v skupini in bo s tem po igri parov končala nastope v Estoniji. Osvojila je tretje mesto v skupini C, Švedska, ki je pred tem premagala le Madžarsko z 2:1, pa se bo kot zadnja borila za obstanek z ostalimi zadnjeuvrščenimi ekipami posameznih skupin.

Najboljše reprezentance skupin se bodo med seboj pomerile za napredovanje v drugo svetovno skupino, drugouvrščene pa za dodatne tekme v play offu. Izpadli bosta dve ekipi iz štirih skupin, prav tako dve pa bosta napredovali.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.