Slovenke v gosteh zabile kar devet golov!

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Izbranke Boruta Jarca so kvalifikacije zaključile v velikem slogu.
Oglej si celoten članek

Ženska nogometna reprezentanca Slovenije je z visoko zmago (0:9) v Tallinnu proti Estoniji sklenila kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2022. Po dva gola so prispevale Mateja Zver, Lara Prašnikar ter Evelina Kos.

Izbrana vrsta pod vodstvom selektorja Boruta Jarca je premoč v prvem polčasu kronala z dvema krasnima zadetkoma. V 31. minuti je s 25 metrov pomerila Dominika Čonč in mojstrsko zabila v zgornji desni kot. V 44. minuti se je med strelke vpisala kapetanka Mateja Zver, ki je izvrstno izvedla prosti strel z leve za vodstvo 2:0.

V nadaljevanju se razmerje moči na terenu ni menjalo, Slovenija pa je izdatno napolnila mrežo domačink za še šesto zmago v kvalifikacijskem ciklu.

Ob pogledu na lestvico skupine 1 je jasno, da je Slovenija premogla drugi napad skupine (31 doseženih golov, drugouvrščena Rusija, ki gre v dodatne kvalifikacije, je dosegla 23 golov, zmagovalka skupine Nizozemska pa 45).

Slovenija bo uradne tekme spet igrala jeseni, ko bo začela kvalifikacije za svetovno prvenstvo, ki bo leta 2023 potekalo v Avstraliji in na Novi Zelandiji.

Kvalifikacije za EP (skupina A), 10. kolo:

Estonija - Slovenija 0:9 (0:2)
Čonč 31., Zver 44., 54., Milović 60., Prašnikar 68./11m, 81., Klopčič 70., Kos 74., 77.

Nizozemska - Kosovo 6:0 (0:0)
Turčija - Rusija 1:2 (0:2)

LESTVICA:
1. Nizozemska 30
2. Rusija 24
3. Slovenija 18
4. Kosovo 10
5. Turčija 5
6. Estonija 1

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.