Slovenke zapravile visoko prednost

Foto: SVF/Facebook
Foto: SVF/Facebook
Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je na prvi tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo v Brnu izgubila proti Belorusiji s 3:2 v nizih. Izbranke Bruna Najdiča se bodo na turnirju skupine F pomerile še s Čehinjami v soboto ob 18. uri in Grkinjami v nedeljo ob 15. uri.
Oglej si celoten članek

Reprezentantke Slovenije so tekmo dobro začele, povedle z 2:0 v nizih, a na koncu morale priznati premoč Belorusinjam. Drugi turnir bo teden pozneje v Mariboru, na prvenstvo, ki bo v Gruziji in Azerbajdžanu, pa se bo uvrstila le prva ekipa z dveh turnirjev kvalifikacijske skupine, druga bo odšla v dodatne kvalifikacije.

Slovenske odbojkarice so začele zbrano ter z dobrim sprejemom podajalki Sari Najdič omogočale organizacijo uspešnih napadov, ki jih je večinoma zaključevala Iza Mlakar. Ob tem so zelo dobro igrale tudi v bloku in obrambi ter si hitro zagotovile vodstvo s 6:3. V napadu je bila še naprej nezaustavljiva Mlakarjeva, točke sta dodajali Monika Potokar v napadu in Tina Grudina na začetnem udarcu. Prednost je zrasla na 12:6 in tudi v nadaljevanju Slovenke niso popuščale.

Začetek drugega niza je bil tako obetaven kot zaključek prvega, saj so slovenske odbojkarice z dvema dobrima napadoma Potokarjeve in na račun napak Belorusinj povedle s 4:0, prednost pa do prvega tehničnega odmora še povišale na 8:3. Tudi po prvi prekinitvi se razmerje moči na igrišču ni spremenilo. Z dobrimi začetnimi udarci, borbenostjo v obrambi, kjer je odlično igrala Katja Medved, ter uspešnimi varanji v protinapadih Marine Cvetanović in Potokarjeve nizale točko za točko ter povedle s 15:7. Tekmice niso mogle držati stika s slovenskimi odbojkaricami (21:11), Mlakarjeva pa je zaključila napad za zmago s 25:20.

Servis prinesel preobrat

Tretji niz so nekoliko odločneje začele Belorusinje (3:1) ter z asom Aksane Kavalčuk povedle s 6:3. Po novi točki tekmic je bil Najdič primoran svoje igralke, ki so prvič na tekmi nekoliko več grešile pri začetnih udarcih in tudi v napadu, poklicati na klop. Prednost tekmic se je znižala na tri točke, a je sledila nova serija. Tudi drugi polminutni odmor na zahtevo slovenskega stratega ni prinesel preobrata, razigrane Belorusinje so namreč odlično servirale, dobro pa so igrale tudi v bloku in predvsem v napadih in protinapadih ter se veselile prepričljive zmage s 25:16.

Začetek četrtega niza je pripadel Slovenkam, za vodstvo s 3:1 je poskrbela Cvetanovićeva. Naše so vodile še s 5:3, na šesti točki pa so jih beloruske odbojkarice prvič ujele. Novo izenačenje je, kljub vodstvu slovenskih odbojkaric z 9:6, sledilo na deveti točki. Najdič se je odločil za odmor, po katerem sta ekipi dosegali točko po točko in se izmenjevali v vodstvu, z dvema točkama naskoka pa so na drugi tehnični odmor odšle Belorusinje. Te so prednost, kljub preizkušeni dvojni menjavi Najdičeve z Mojco Božič in Mlakarjeve z Urško Igličar, še povišale, na 22:17. Še en polminutni odmor na zahtevo Najdiča ni prinesel preobrata, Belorusinje pa so z zmago s 25:20 izsilile peti niz.

Začetek tega je pripadel slovenskim dekletom, ki so na začetni udarec Najdičeve in z blokom Nadežji Malasajevi prišle do prednosti s 3:0, tudi z nekaj sreče pa so Belorusinje hitro poravnale na 5:5. Zatem so si tekmice, na račun napak naših odbojkaric, priigrale vodstvo z 8:6, pri 10:7, ko Slovenke niso izkoristile svojih napadov, pa je Najdič zahteval odmor. Pri 13:9 so naše igralke na servis Nike Blagne dosegle dve točki, Belorusinje pa so za zmago s 15:12 izkoristile drugo zaključno žogo.

Kvalifikacije za EP, 1. kolo (Brno):

Slovenija - Belorusija 2:3 (13, 20, -16, -25, -12)
Najdič 22, Planinšec 18; Kučko 19, Markevič 18.

Češka - Grčija 3:0 (12, 20, 15)

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.