Slovenke zlahka opravile z JAR

Foto: EPA
Foto: EPA
Slovenska ženska teniška reprezentanca je v drugem krogu skupinskega dela druge evroafriške skupine pokala Fed v Šiauliaiju v Litvi premagala Južnoafriško republiko s 3:0.
Oglej si celoten članek

Potem ko je Slovenija prvi dan tekmovanja v Šiauliaiju v skupini A premagala Švedsko, ji je danes nasproti stala reprezentanca JAR, ki je v sredo gladko izgubila proti Norveški z 0:3.

Slovenkam, ki so v sredo ukanile Švedinje s 3:0, so zmago priigrale Dalila Jakupovič in Tamara Zidanšek v igri posameznic, med dvojicami pa Andreja Klepač in Jakupovičeva.

V prvem dvoboju posameznic je Dalila Jakupovič (134. na lestvici WTA) brez težav s 6:1 in 6:3 premagala Ilze Hattingh (977.). Jakupovičeva je nasprotnici kar petkrat odvzela začetni udarec ter bila tudi v osvojenih točkah bistveno boljša (65:37) tekmica.

V drugem dvoboju sta se pomerili Tamara Zidanšek (142.) in Chanel Simmonds (342.). Po sredini zmagi 19-letne Zidanškove proti Johanni Larsson (53.) je tudi danes prvopostavljena Slovenka dobro prenesla odgovornost na svoja pleča in zanesljivo priborila nov par točk in predčasno zmago slovenski ekipi. Za zmago s 6:4, 6:2 je potrebovala 64 minut.

Po dveh dneh in dveh zmagah je Tamara Zidanšek ob svojem premiernem nastopu na pokalu Fed dejala: "Res sem zelo zadovoljna. Dobro igram in zmagujem, a gre vse na račun odličnega vzdušja v ekipi. Lepo je biti del ekipe, ki vseskozi navija zate in ti daje krila ob igrišču. Lepo je tukaj v Šiauliaiju. Podlaga je hitra, a sem se dobro privadila nanjo."

V obračunu dvojic je kapetan Andrej Kraševec na igrišče poslal Andrejo Klepač in Jakupovičevo, ki sta gladko dobili prvi niz, v izenačenem drugem priznali premoč tekmicama ter v tretjem zaigrali kot znata in južnoafriški navezi Ilze Hatting/Madrie Le Roux zavezali kravato.

Fed Cup (2. evroafriška skupina):

SLOVENIJA 3-0 JAR
Dalila Jakupovič - Ilze Hattingh 6:1, 6:3
Tamara Zidanšek - Chanel Simmonds 6:4, 6:2
Andreja Klepač/Dalila Jakupovič - Ilze Hattingh/Madrie Le Roux 6:2, 4:6, 6:0

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.