Slovenki drugi po prvem dnevu

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta olimpijske boje v Rio de Janieru v razredu 470 začeli z drugim mestom v skupni razvrstitvi.
Oglej si celoten članek

Po protestu zaradi drugih tekmovalk sta slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol pridobili eno mesto. V uvodnem plovu sta bili drugi, v drugem šesti (osem točk). V vodstvu sta po prvem dnevu Japonki Yoshida Kondo in Miho Yoshioka (pet točk).

Na tretje mesto sta po protestu napredovali Američanki Annie Haeger in Briana Provancha (10). Protest sta vložili Avstrijki Lara Vadlau in Jolanta Ogar zaradi napake pri jadranju aktualnih olimpijskih zmagovalk Jo Aleh in Polly Powrie iz Nove Zelandije, ki sta bili zato v uvodni regati diskvalificirani in sta nazadovali iz drugega na skupno deseto mesto. To ni vplivalo na dosežke slovenskih tekmovalk v uvodni regati, saj sta bili Američanki tudi sicer za njima.

Najboljši slovenski jadralki Mrakova in Macarolova sta bili namreč v prvem plovu drugi, pred njima sta bili le Kondo in Yoshioka, tretji pa sta bili Vadlau in Ogar. V drugem plovu jadralki Pirata iz Portoroža nista bili tako uspešni, v cilj sta prišli kot šesti. Aleh in Powrie sta bili najhitrejši v drugem plovu.

Jadralke v razredu 470 bodo v Riu odjadrale še osem plovov in nato še regato za kolajne. Naslednja dva plova bosta na sporedu danes.

Mrakova in Macarolova sta bili na letošnjem evropskem prvenstvu na Majorki tretji, lani pa sta v danskem Aarhusu postali evropski prvakinji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.