Slovenki kljub slabši predstavi na zmagovalnem odru

Foto: Twitter Špela Ponomarenko Janić (levo) in Anja Osterman.
Foto: Reševalni pas/Twitter Špela Ponomarenko Janić (levo) in Anja Osterman.
Slovenski kajakašici na mirnih vodah po dveletnem tekmovalnem premoru stopili na stopničke.
Oglej si celoten članek

Slovenski kajakašici na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman sta na tekmi svetovnega pokala v Szegedu osvojili tretje mesto v kajakaškem dvojcu na 500 metrov.

Slovenki (+1,43) sta v velikem finalu sprinta na mirnih vodah zaostali le za Nemkama Sabrino Hering-Pradler in Tino Dietze ter Poljakinjama Justyno Iskrzycko in Heleno Wisniewsko. Slednji sta slovensko posadko ugnali za 16 stotink sekunde.

"Lepo je, da sva pokazali, da sva tudi po skoraj dveh letih še vedno konkurenčni. Z rezultatom sva zadovoljni, s samim veslanjem pa ne najbolje. Že na ogrevanju nama ni šlo tako kot včeraj, zatikalo se je, čoln ni stekel. Očitno sva imeli po solidnem včerajšnjem nastopu in zavedanju, da sva lahko še boljši, prevelika pričakovanja. A imava še čas, da to popraviva, danes pa medalji ne bova gledala v zobe, verjameva, da bi bili z boljšim veslanjem konkurenčni tudi za zmago. Bova pač pustila to za naslednjič," je dejala Janićeva, katero z Ostermanovo čaka še nastop na 200 metrov.

Foto: Kajakaška zveza Slovenije/Facebook Špela Ponomarenko Janić Anja Osterman

Že pred tem je Rok Šmit v finalu C kajakašev na 500 metrov priveslal na šesto mesto, skupno je bil 24. Vid Debeljak je bil v finalu B kajakašev na 200 metrov šesti ter skupno pristal na 15. mestu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.