Slovenki le malo za stopničkami

Foto: Profimedia Alenka Čebašek
Slovenski tekačici sta nastopili v finalu.
Oglej si celoten članek

Švedska je še četrtič zapored dobila svetovni pokal smučarskih tekačic v ekipnem sprintu. Tokrat so Švedinje na ulicah nemškega Dresdna slavile dvojno zmago; Ida Ingemarsdotter in Maja Dahlqvist sta zmagali pred Hanno Falk in Stino Nilsson (+0,16 sekunde), na petem mestu pa sta v finalu končali Slovenki Alenka Čebašek in Vesna Fabjan (+4,46).

"Peto mesto je zelo lep rezultat. Vemo, da so kratki mestni sprinti malo drugačni kot sicer na drugih progah, ogromno je prerivanja, zlomljenih palic in podobno. Koncentracija mora biti ves čas stoodstotna. Imeli sva kar nekaj rezerve pri samih predajah, ki so se nama nekajkrat malo ponesrečile, ampak sva ne glede na to takoj po predaji skušali nazaj uloviti to, kar sva izgubili. Povsem na koncu sem prehitela še dve tekmovalki in res ... bolje se sliši peto mesto kot pa sedmo," je v smehu po koncu tekme dejala Fabjanova.

Še ena slovenska dvojica je obstala v polfinalu. Katja Višnar in Nika Razinger sta za prebojem v finale najboljše deseterice na 14. mestu zaostali za 1,54 sekunde.

V moški konkurenci sta zmagala Italijana Dietmar Nöckler in Federico Pellegrino pred Švedoma Emilom Jönssonom in Teodorjem Petersonom, tretja sta bila Rusa Andrej Krasnov in Gleb Jetvih. Slovenija je imela na startu tudi dve moški ekipi, nobena se ni prebila v finale. Miha Šimenc in Janez Lampič sta zasedla 17. mesto, Luka Prosen in Miha Dolar pa sta bila zadnja, 26.

Naslednji konec tedna bodo smučarski tekači nastopili v dolini pod Poncami, saj bo naslednje tekme svetovnega pokala 20. in 21. januarja gostila Planica.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.