Slovenki uspešni v Melbournu

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Na Odprtem prvenstvu Avstralije sta se Polona Hercog in Andreja Klepač s soigralkama prebili v drugo kolo v konkurenci ženskih parov.
Oglej si celoten članek

Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog, ki je med posameznicami že končala nastope na uvodnem turnirju za grand slam sezone, je bila uspešna tudi v drugem kolu dvojic. V paru s Kitajko Jie Zheng je z dvakrat po 6:2 ugnala Rusinjo Vero Duševino in Izraelko Shahar Peer. Igralki sta bili 16. nosilki turnirja.

V tretje kolo je napredovala tudi Andreja Klepač, ki je skupaj s Poljakinjo Alicjo Rosolsko ugnala 13. nosilki, Španki Nurio Llagostera Vives in Arantxo Parra Santonja s 7:5 in 6:4.

Med posamezniki in posameznicami večjih presenečenj tokrat ni bilo. Caroline Wozniacki je gladko odpravila Romunko Monico Niculescu s 6:2 in 6:2. Danka je sicer ena izmed štirih igralk, skupaj s Čehinjo Petro Kvitovo, Belorusinjo Viktorijo Azarenka in Rusinjo Marijo Šarapovo, ki lahko OP Avstralije konča na prvem mestu lestvice WTA. "Če sem iskrena, se osredotočam le na igro. Hočem igrati najbolje kar lahko. Kar bo, bo. V zadnjih dveh letih sem se dokazala, bila sem številka 1 dvakrat zapored. Zame je najpomembnejše, da napredujem. Če mi bo to uspelo, potem lahko igram na zelo visoki ravni. Če zmaguješ na turnirjih, potem se to pozna tudi na lestvici," je po zmagi dejala Wozniackijeva. Uspešni sta bili tudi tretjepostavljena Azarenka in osma nosilka Poljakinja Agnieszka Radwanska.

V moškem delu turnirja Rafael Nadal ni imel veliko dela s Slovakom Lukašem Lackom. Zmagal je s 6:2, 6:4 in 6:2. "Dobro sem igral. Zadnje tri dvoboje sem odigral na visoki ravni, danes celo na zelo visoki. Igral sem brez napak, bil sem dober pri začetnih udarcih in uspešen pri vračanju servisov," je bil po dvoboju zadovoljen Nadal. V treh nizih si je 4. kolo priigral tudi Roger Federer, ki je s 7:6 (6), 7:5 in 6:3 odpravil Hrvata Iva Karlovića. "Dober dvoboj je za mano, prav tako dober teden. Ne čutim več niti bolečin v hrbtu, nanje sploh pomislil nisem. Da, dober dan je za mano," pa je dejal Švicar. Napredovala sta tudi sedmopostavljeni Čeh Tomaš Berdych in desetopostavljeni Španec Nicolas Almagro.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.