Slovenki v ekipnem sprintu daleč zadaj

Foto: EPA
Foto: EPA
V ruskem Sočiju se je z zmago Fink in Rusov na ekipnem sprintu v klasičnem koraku končala predolimpijska generalka v smučarskih tekih. Slovenski smučarski tekačici Barbara Jezeršek in Alenka Čebašek nista bili uspešni. Preizkušnjo sta končala na 16. mestu med 18 štafetami.
Oglej si celoten članek

Slovenki se nista prebili v finale med deset najboljših ekip. Pred svetovnim prvenstvom, ki se bo začelo 20. februarja v dolini Fiemme, se bo karavana med 16. in 17. februarjem ustavila še v Davosu.

Žensko preizkušnjo, 6 x 1,25 km, sta prepričljivo dobili Finki Mona-Lisa Malvalehto in Anne Kyllönen. Drugi sta bili Rusinji Julija Ivanova in Natalija Matvejeva (+ 5,52 sekunde), tretji pa sta bili Kanadčanki Perianne Jones in Darja Gajazova (+ 5,58).

Pri moških, 6 x 1,8 km, sta slavila domačina Dmitrij Japarov in Maksim Vilegžanin. Druga sta bila Šveda Teodor Peterson in Emil Jönsson (+ 18,44), tretja pa Nemca Axel Teichmann in Tobias Angerer (+ 20,53).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.