Slovenska dobitnica olimpijske kolajne napovedala slovo

Foto: EPA
Foto: EPA
"Čas je, da tekmovalne smuči odložim v kot."
Oglej si celoten članek

Dolgoletna slovenska reprezentantka v smučarskem teku Vesna Fabjan je napovedala konec kariere. "Prišel je trenutek, ko končujem pomembno poglavje v svojem življenju in čas, da tekmovalne smuči odložim v kot," je sporočila Fabjanova, ki je največji uspeh dosegla na olimpijskih igrah 2014 v Sočiju, kjer je osvojila bronasto kolajno v sprintu.

Skupno je Fabjanova nastopila na kar štirih olimpijskih igrah; leta 2006 v Torinu je bila šesta v ekipnem sprintu, štiri leta pozneje v Vancouvru 14. s štafeto in 23. v sprintu klasično, na zadnjih zimskih igrah v Pyeongchangu leta 2018 pa je bila osma s štafeto.

V svetovnem pokalu je šestkrat stala na zmagovalnem odru in ima tudi dve zmagi; obe je dosegla v Ribinsku v sprintu v prosti tehniki v sezonah 2009/10 in 2010/11.

Foto: EPA Vesna Fabjan

Najboljši dosežek na svetovnih prvenstvih ji je uspel leta 2011 v Oslu, ko je bila v sprintu tik za zmagovalnim odrom na četrtem mestu.

Zadnjo sezono 2019/20, v kateri je nastopila zgolj na peščici tekem, je končala na 97. mestu v svetovnem pokalu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.