Slovenska ekipa za las ostala brez dresa svetovne prvakinje

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Van Dijkova zlata v vožnji na čas, Bujakova 19., kolesarka ekipe Ale BTC Ljubljana Marlene Reusser do srebra.
Oglej si celoten članek

Nizozemska kolesarka Ellen van Dijk je osvojila zlato kolajno v vožnji na čas na svetovnem prvenstvu v Flandriji. Štiriintridesetletna Nizozemka je 30,3 km dolgo preizkušnjo premagala v času 36:05 minute. Drugouvrščena Švicarka Marlen Reusser je zaostala deset, tretjeuvrščena Nizozemka Annemiek van Vleuten pa 24 sekund.

Foto: Profimedia Marlen Reusser

Tako ni veliko manjkalo, da bi se dres svetovne prvakinje v vožnji na čas do konca kolesarske sezone preselil v najmočnejšo slovensko ekipo, za katero nastopa 30-letna Reusserjeva, kateri je odlično kazalo na vmesnih merjenjih časa, na koncu pa ji je malo zmanjkalo, da bi mavričasto majico pripeljala v Slovenijo.

Švicarka se je namreč italijansko-slovenski ekipi priključila pred začetkom letošnje sezone, v njej pa je nanizala nekaj neverjetnih rezultatov, med drugim je postala švicarska državna prvakinja v vožnji na čas in cestni dirki, končala je v prvi deseterici na legendarni Dirki po Flandriji, bila je tretja na Dirki po Švici, pred srebrom na Svetovnem prvenstvu pa je medaljo enake barve osvojila tudi na kronometru na Olimpijskih igrah, medtem ko je pred nekaj dnevi postala tudi evropska prvakinja v vožnji na čas.

Foto: Profimedia Marlen Reusser

Cestno dirko Evropskega prvenstva je končala na sedmem mestu, v dresu slovenske ekipe pa je dobila tudi kronometer na letošnjem Simiac Touru ter ženski Vuelti, obe dirki pa je končala na skupnem drugem mestu. Z dobrimi rezultati pa si je tudi priborila novega delodajalca, tako da se bo po koncu sezone preselila k eni najmočnejših ekip na svetu, SD Vorx.

Edina slovenska predstavnica na današnji kronometrski preizkušnji Eugenia Bujak je sicer v konkurenci 49 tekmovalk osvojila 19. mesto, za zmagovalko pa je zaostala 2:59 minute.

Foto: Profimedia Eugenia Bujak

Van Dijkova je osvojila drugo kolajno najbolj žlahtnega leska na svetovnih prvenstvih. Najboljša je bila tudi na posamični vožnji na čas v Firencah 2013, v svoji zbirki pa ima tudi srebrno kolajno iz Dohe 2016 in bronasto iz Innsbrucka 2018.

Pred žensko kronometrsko preizkušnjo so na veliko sceno stopili še člani do 23 let. Zlato kolajno je osvojil Danec Johan Price-Pejtersen, drugi je bil Britanec Luke Plapp, ki je zaostal deset sekund, še sekundo več pa je znašal zaostanek tretjeuvrščenega domačina Floriana Vermerscha.

Na dirki sta nastopila dva slovenska kolesarja: Nik Čemažar je z zaostankom 2:02 minute zasedel 35., Anže Skok pa z zaostankom 2:41 minute 45. mesto.

* Izidi:
- kronometer, članice, 30,3 km:
 1. Ellen van Dijk (Niz)             36:05
 2. Marlen Reusser (Švi)            + 0:10
 3. Annemiek van Vleuten (Niz)        0:24
 4. Amber Leone Neben (ZDA)           1:24
 5. Lisa Brennauer (Nem)              1:30
 6. Juliette Labous (Fra)             1:47
 7. Lisa Klein (Nem)                  1:52
 8. Joscelin Lowden (VBr)             2:00
 9. Riejanne Markus (Niz)             2:00
10. Alena Amialiusik (Blr)            2:19
...
19. Eugenia Bujak (Slo)               2:59
...

- kronometer U-23, 30,3 km:
 1. Johan Price Pejtersen (Dan)      34:29
 2. Luke Plapp (VBr)              +   0:10
 3. Florian Vermeersch (Bel)          0:11
 4. Soeren Vaerenskjold (Nor)         0:13
 5. Mick Van Dijke (Niz)              0:24
 6. Dan Hoole (Niz)                   0:39
 7. Ethan Vernon (VBr)                0:43
 8. Michel Hessmann (Nem)             0:48
 9. Filippo Baroncini (Ita)           0:57
10. Magnus Sheffiels (ZDA)            0:58
...
35. Nik Čemažar (Slo)                 2:02
45. Anže Skok (Slo)                   2:41
...
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.