Slovenska kolesarka do uspeha kariere

Foto: Twitter Urša Pintar
Urša Pintar v Franciji osvojila drugo mesto.
Oglej si celoten članek

Slovenska kolesarka ekipe BTC City Scott Urša Pintar je na dirki prve kategorije Alpes Gresivaudan Classic v Franciji zabeležila uspeh kariere. Zasedla je drugo mesto, hitrejša od nje je bila le domačinka Evita Muzic, članica ekipe FDJ, ki nastopa na dirkah najvišje ravni.

Francozinja si je na dirki, dolgi 126 kilometrov, kolesarke pa so se morale premagati pet vzponov in premagati skupaj kar 3200 m višinske razlike, zmago zagotovila na spustu, deset kilometrov pred ciljem, ko je pobegnila Pintarjevi in rojakinji Morgane Coston. Pintarjeva je zaostala 43 sekund, Coston še štiri sekunde več.

Slovenski uspeh je s šestim mestom dopolnila Špela Kern (Cofidis), ki je bila v skupinskem begu kar 80 kilometrov. Dobila je skupni seštevek letečih ciljev, v seštevku gorskih pa je bila tretja.

Dirko sta z večjim zaostankom končali tudi mladi članici ekipe BTC City Ljubljana Scott, Nika Bobnar in Tjaša Sušnik.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.