Slovenska košarkarja je zaustavil potres

Foto: Twitter Vlatko Čančar
Slovenska košarkarja nista uspela zaigrati na poletni ligi.
Oglej si celoten članek

Slovenska košarkarja Vlatko Čančar in Martin Krampelj sta na seznamu košarkarjev, ki jih želi NBA ekipa Denver Nuggets preizkusiti na poletni ligi v Las Vegasu. Slovenca bi morala ponoči stopiti na parket in zaigrati proti moštvu Phoenix Suns, a je bil obračun odpovedan zaradi potresa.

Izvisel Če bi pogled ubijal, bi moral Čančar v zapor

Navijači Denverja sicer nestrpno pričakujejo nastop svojih mladih košarkarjev, največ zanimanja je seveda požel Michael Porter Jr., ki je pred lanskim naborom lige NBA veljal za enega izmed favoritov za prvi izbor, a so ga nato poškodbe oddaljile od statusa Deandreja Aytona, Marvina Bagleyja, Luke Dončića in ostalih. Porter Jr., ki je izputil celotno minulo sezono, je bil na koncu izbran šele kot 14. MPJ ima sicer tudi trenutno zdravstvene težave.

Drugi na seznamu najzanimivejših pri Denverju je že Čančar. Ta je s svojo igro na lanski poletni igri in pristopom že prepričal številne navijače franšize iz Colorada. Slovenski reprezentant, ki je na evropskem prvenstvu pred dvema letoma osvojil zlato kolajno, je tako na spletni strani Denverja že 'moral' objaviti dva bloga.

"Imamo odlično skupino fantov in impresioniran sem nad tem, kako hitro je med nami zavladala kemija, saj smo skupaj le nekaj dni. Zraven je tudi še en Slovenec, Martin Krampelj, kar je zame izjemno," je navijačem sporočil Čančar, ki ima sicer v zadnjih dneh težave z gležnjem.

Čančar je še zapisal, da dolgo časa ni verjel v profesionalno kariero, o tem je resneje začel razmišljati šele po prestopu k Union Olimpiji. Kasneje je že razmišljal o evroligi, na NBA pa ni računal.

NBA Dva Slovenca pri Denverju

Kasneje ga je poklical njegov agent in ga prepričal, da se je prijavil na draft 2017, kot 49. pa ga je izbral Denver. "Čeprav sem bil vzhičen, sem se zavedal, da to še ne pomeni veliko. Veliko evropskih košarkarjev je že bilo izbranih, a nato v NBA niso odigrali niti minute. Moram se dokazati, še naprej moram zelo trdo delati. Tu si želim biti, narediti moramvse, da bi sanje postale resničnost," je zaključil Čančar.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.