Slovenci spoznali potencialne tekmece na olimpijskih igrah

Foto: Profimedia Slovenska košarkarska reprezentanca.
Foto: Profimedia Slovenska košarkarska reprezentanca.
Mednarodna košarkarska zveza Fiba je na svojem sedežu v Miesu v Švici izžrebala skupine za letošnji olimpijski turnir v Parizu tako v moški kot ženski konkurenci.
Oglej si celoten članek

Če se slovenski moški vrsti uspe skozi kvalifikacijski turnir prebiti na OI, se bo tam merila z zmagovalcem turnirja v Španiji, Avstralijo in Kanado.

V skupini B so Francija, Nemčija, Japonska in zmagovalec kvalifikacijskega turnirja v Latviji, v skupini C pa Srbija, Južni Sudan, zmagovalec kvalifikacijskega turnirja v Portoriku in ZDA.

V četrtfinale OI se bodo tako v moški kot ženski konkurenci prebile prva in druga ekipa iz vsake skupine ter dve najboljši tretjeuvrščeni. Košarkarski boji bodo med 27. julijem in 11. avgustom. Naslova tako v ženski kot moški konkurenci bodo branile Združene države Amerike.

Še štiri mesta

Od 12 mest v moškem delu so še štiri mesta nezasedena, ta bodo dobili zmagovalci kvalifikacijskih turnirjev med 2. in 7. julijem v Pireju (KT Grčija), Rigi (KT Latvija), San Juanu (KT Portoriko) in Valencii (KT Španija).

Slovenija, četrta na zadnjih OI, v boju za bron je izgubila z Avstralijo, bo v lovu na drugi zaporedni olimpijski nastop igrala kvalifikacijski turnir v Pireju. Tam bo v skupini z Novo Zelandijo in Hrvaško, v skupini B so Grčija, Egipt in Dominikanska republika. Prvi dve ekipi iz vsake skupine se bosta uvrstili v finale turnirja, na OI bo šel le zmagovalec.

To velja tudi za preostale tri turnirje. V Rigi bodo Gruzija, Filipini, Latvija (skupina A), Brazilija, Kamerun in Črna gora (skupina B), v Valencii Španija, Libanon, Angola (skupina A), Finska, Poljska in Bahami (skupina B), v San Juanu pa Mehika, Slonokoščena obala, Litva (skupina A), Italija, Bahrajn in gostitelj Portoriko (skupina B).

Na ženskem turnirju pa bodo v skupini A Srbija, Španija, Kitajska in Portoriko, v B Kanada, Nigerija, Avstralija in Francija, v skupini C pa Nemčija, ZDA, Japonska in Belgija.

Skupine moškega dela olimpijskega turnirja:

- skupina A: Avstralija, zmagovalec KT Grčija, Kanada, zmagovalec KT Španija.
- skupina B: Francija, Nemčija, Japonska, zmagovalec KT Latvija.
- skupina C: Srbija, Južni Sudan, zmagovalec KT Portoriko, ZDA.

Skupine ženskega dela olimpijskega turnirja:

- skupina A: Srbija, Španija, Kitajska, Portoriko.
- skupina B: Kanada, Nigerija, Avstralija, Francija.
- skupina C: Nemčija, ZDA, Japonska, Belgija.

dezurni@styria-media.si
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.