Slovenska mladinka do srebrne medalje

Foto: EPA
Foto: EPA
Na Švedskem se je Meta Hrovat prebila med najboljšo trojico.
Oglej si celoten članek

Slovenska alpska smučarka Meta Hrovat je na mladinskem svetovnem prvenstvu v Areju na Švedskem osvojila srebrno medaljo v kombinaciji. Za zmagovalko, Avstrijko Nadine Fest, je zaostala 0,46 sekunde, bron pa je osvojila druga Avstrijka Franziska Gritsch (+0,47).

Hrovatova je že po superveleslalomskem delu držala odlično drugo mesto. Za Festovo je zaostajala 82 stotink. Tretja je bila Italijanka Laura Pirovano, ki je zaostajala 1.09 sekunde. Preostali Slovenki - Živa Otoničar in Desiree Ajlec - po polovici nista bili v ospredju. Na 36. in 41. mestu sta zaostajali 5,29 oz. 5,75 sekunde. Andreja Slokar je odstopila.

Hrovatova je nato s sedmim časom slaloma ubranila drugo mesto in na koncu za Festovo zaostala manj kot pol sekunde. Gritschova je za Slovenko zaostala za pičlo stotinko. Ajlečeva je s slalomom napredovala na 27. (+6,75), Otoničarjeva pa na 29. mesto (+6,80).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 17:34 10. Marec 2017.

    Bravo Meta. Čestitke za stopničke!

  • 15:09 10. Marec 2017.

    Mateja,Urška,Špela,Tina,Ilka,Meta.......Bravo naše bejbe....Smo naj..

  • 14:09 10. Marec 2017.

    Čestitke !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.