Slovenska nastopa v kajaku in taekvondonju

Foto: Stanko Gruden/STA
Foto: Stanko Gruden/STA
Olimpijske igre se počasi približujejo koncu, kljub temu pa nas danes čaka sedemnajst končnih odločitev. Svoje železo v ognju bo imela tudi Slovenija, saj bosta nastopili kajakašica Špela Ponomarenko Janić in taekvondoistka Franka Anić. Zaključni boji bodo potekali še v nogometu, hokeju, atletiki, kolesarjenju, rokoborbi in plavanju.
Oglej si celoten članek

V petek se bosta predstavili dve slovenski tekmovalki. V sprintu na mirnih vodah bo na 200-metrski preizkušnji v predtekmovanju nastopila kajakašica Špela Ponomarenko Janić. V dvorani ExCel bo slovenske barve kot prva od treh taekwondoistov zastopala Franka Anić. Dopoldan jo čaka predtekmovanje, v 1. krogu ji bo nasproti stala Kazahstanka Gulnafis Ajtmuhambetova, ob morebitnem uspehu pa jo čakajo še večerni nastopi in boji za kolajne.

Sedemnajst končnih odločitev

Foto: Anže Petkovšek Franka Anić slovenska olimpijska reprezentanca Z nogometno tekmo med Južno Korejo in Japonsko se začenjajo boji za medalje, zmagovalci omenjenega obračuna pa si bodo priigrali bron. V ženskem delu hokejskega turnirja na travi bodo dopoldan igrali za 11. in peto mesto, popoldan oziroma zvečer pa bodo znani še dobitniki medalj. V tekmi za tretje mesto bosta igrali Nova Zelandija in Velika Britanija, v finalu pa Nizozemska in Argentina. Na olimpijskem stadionu bodo znani zmagovalci v šestih disciplinah, in sicer v skoku s palico za moške, v metu kladiva za ženske, v boj za odličja se bodo podale moške in ženske štafete v teku na 4 x 100 m, atletinje pa bodo nastopile še v finalu teka na 5000 m in 1500 m. Za odličja bodo tekmovali moški in ženske na kolesih BMX, v rokoborbi prostega sloga pa bodo podelili kolajne v kategorijah do 55 kg in 74 kg za moške. V plavalnem delu tekmovanja bodo moški nastopili na maratonski, 10-kilometrski razdalji, v sinhronem plavanju pa bo ekipna odločitev v prostem programu. Jadralke in jadralci bodo o medaljah odločali v razredu 470, taekwondoistke v kategoriji do 67 kg, taekwondoisti pa v kategoriji do 80 kg.

Dogajanje na drugih športnih prizoriščih

Foto: Stanko Gruden/STA Špela Ponomarenko Janić V polfinalu bodo nastopili boksarji v polmušji, bantamski, polvelterski, srednji in težki kategoriji, v večernih urah pa še v mušji, lahki, velterski, poltežki in supertežki. Rokometaši bodo odigrali polfinalna obračuna, ob 18. uri si bosta nasproti stali Madžarska in Švedska, ob 21.30 pa še Francija in Hrvaška. V sprintu na mirnih vodah bodo moški opravili predtekmovanje in polfinale na 200-metrski razdalji, prav tako pa tudi ženske, kjer bo nastopila kajakašica Špela Ponomarenko Janić. Na atletskem tekmovanju bo predtekmovalni del moške in ženske štafetne preizkušnje na 4 x 400 m, moške čaka predtekmovanje v skokih v vodo z 10-metrskega stolpa, ženske jadralke pa dvobojevanje. V ritmični gimnastiki bodo posamične kvalifikacije ter skupinske vaje. Po polfinalnih obračunih BolgarijaRusija in Brazilija Italija bosta znana finalista moškega odbojkarskega turnirja, v vaterpolu pa bodo v polfinalu igrale HrvaškaČrna gora ter Italija Srbija, v boju za mesta od 5-8 pa ZDAŠpanija in MadžarskaAvstralija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.