Slovenska nogometna legenda med prenosom v živo napadla sodnika

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Dragoslav Perić si je s svojim sojenjem nakopal gnev obeh moštev, povsem neposreden pa je bil tudi gost v studiu Planet TV-ja.
Oglej si celoten članek

V četrtek sta se v sklopu Prve lige Telekom Slovenije v Ljudskem vrtu pomerili ekipi NK Maribora in NK Kopra. A na žalost glavne vloge na obračunu ekip zgornjega dela prvenstva niso imeli nogometaši, pač pa glavni sodnik tekme Dragoslav Perić.

Slednji je s številnimi čudnimi in spornimi odločitvami jezil oba tabora, še posebej glasni pa so bili na klopi Maribora, saj je Perić najprej dosodil precej neprepričljivo enajstmetrovko za Koper, medtem ko nato na drugi strani po mnenju Mariborčanov ni dosodil čiste enajstrmetrovke nad Aleksom Pihlerjem.

Foto: Profimedia Dragoslav Perić

V slovenskem klubskem nogometu smo sicer že dobra vajeni neprepričljivih sodniških predstav, dosti bolj redko pa se zgodi, da strokovni gost v televizijskem studiu javno pred kamerami napade sodnika in ga obtoži, da sodi nepravično in pristransko.

A ob številnih napakah Perića, ki so se resda dogajale na obeh straneh, tokrat preprosto ni mogel biti tiho legendarni slovenski vratar Janko Irgolič, ki je kot strokovni gost v studiu ponudil svoje videnje sojenja.

Foto: Facebook Janko Irgolič

"Sojenja nikdar nisem želel komentiral, ampak, glejte … Je res, da je bila roka naslonjena na hrbet (napadalca Kopra, op. p.). Lahko piska, ker vidi, kar pač hoče. Enostavno vidi in se odloči za najstrožjo kazen. Ne moremo oporekati. Dejansko ga je Uskoković rahlo prijel, ampak … Potem je sledil padec. Teatralni. Napadalca. V Angliji ali kjerkoli drugje to ni enajstmetrovka," se je Irgolič najprej dotaknil sporne enajstmetrovke za Koper, nato pa podal svoje mnenje tudi o padcu Aleksa Pihlerja v kazenskem prostoru Kopra.

"To je dvakrat večji prekršek kot je bil prej, ko se je sodnik odločil za najstrožjo kazen. To se vidi. To se vidi. Vidi se po tem, za koga navija. Lahko to povem na glas. To ni pošteno. Tako zlahka takšen polprekršek zapiskati, dosoditi najstrožjo kazen, ki lahko odloči tekmo. Potem je tu najmanj enak prekršek. Videli smo vsi, da je bil večji prekršek. Vsi vidimo. Ne. Odmahne z roko. In ne. In to odloča tekmo. In to ni dobro za nogomet. Za šport. Vseeno moraš biti pošten. Če se odločiš biti sodnik, moraš narediti to, kar vidiš," je bil v studiu besen Irgolič.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 17:45 12. Marec 2021.

    Irgolič zgleda kot Peterka to pove vse.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.