Slovenska reprezentanca še naprej neuspešno čaka na prvo zmago

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Slovenska ženska nogometna reprezentanca je na četrti tekmi lige narodov v Murski Soboti z Belorusijo igrala 0:0.
Oglej si celoten članek

Slovenke so bile proti Belorusiji v Budimpešti že pred dnevi na pragu prve zmage v ligi narodov, saj so vodile vse do izdihljajev tekme, a iztržile le točko. Doma so upale na boljši izkupiček, vpisale pa enakega. To pa kljub temu, da so od 80. minute igrale z igralko več, da so prevladovale praktično vso tekmo, da so imele kar 16 kotov proti le dvema Belorusinj, ki niso niti enkrat streljale, medtem ko Slovenke 15-krat. Zapravile so tudi najstrožjo kazen.

Slovenske igralke so prevladovale v uvodu tekme, imele na voljo številne podaje iz kota, tudi nekajkrat poskusile s streli, vendar mreže jim ni uspelo zatresti. Podrejene gostje so že po 35 minutah opravile prvi menjavi in bile one v končnici polčasa odločnejše, a niso posebej resno ogrozile Zale Meršnik.

Foto: Profimedia Slovenska ženska nogometna reprezentanca

Tudi uvod drugega dela je pripadel Slovenkam, ki pa so preslabo streljale, tudi Sari Makovec v 52. minuti od daleč ni uspelo zadeti v okvir sicer praznih beloruskih vrat. Makovec je od daleč poskusila tudi v 60. minuti, vendar je bila beloruska vratarka na mestu, tako kot v 67. minuti po novem nevarnem poskusu iste igralke.

Prav Makovec je v 70. minuti priigrala najstrožjo kazen slovenski vrsti, ko jo je spotaknila Anastasija Linik, z bele pike je v 71. streljala Mateja Zver, vendar je Natalija Voskobović tudi njen poskus obranila. Korina Janež je malce pozneje preslabo zadela žogo v dvoboju z belorusko vratarko, od 80. minute pa so Slovenke igrale z igralko več.

Takrat je bila izključena Ana Pilipenko, tako da so Slovenke še bolj pritiskale, v 87. minuti tudi zadele, a iz domnevnega prepovedanega položaja. Zver je imela priložnost tudi v 91. minuti, a ji ni uspelo zadeti iz bližine.

Foto: Profimedia Slovenska ženska nogometna reprezentanca

V ligi B je skupaj v štirih skupinah 16 ekip. Zmagovalke skupin bodo napredovale v ligo A, drugouvrščene se bodo v dodatnih kvalifikacijah merile s tretjeuvrščenimi iz lige A za preboj v najvišji rang tekmovanja, najboljše tretjeuvrščene iz lige B pa bodo igrale za obstanek s tremi najboljšimi drugouvrščenimi iz lige C.

Najslabša tretjeuvrščena ekipa iz lige B bo neposredno izpadla v najnižjo ligo, ligo C. Izbranke Saše Kolmana bodo v zadnjih dveh krogih 1. decembra gostile BiH, za konec pa 5. decembra igrale na Češkem. Dodatne kvalifikacijske tekme bodo tako kot finalni del februarja 2024.

 

* Stadion Fazanerija, sodnice: Dowle, Carney (obe Anglija), Bria (Romunija).
* Strelke: /.
* Slovenija: Meršnik, Kolbl, Agrež, Golob, Eržen, Janež (od 86. Kuštrin), Korošec, Makovec, Zver, Kajzba (od 46. Milović), Prašnikar.
* Belorusija: Nat. Voskobovič, Slesarčik, Kubična, Novikava, Kazakevič (od 36. Bohdan), Pilipenko, Belaja (od 36. Kozjupa), Linik, Šupo (od 64. Surovceva), Valjuk (od 90+4. Sitnikava), Alhovik.
* Rumeni kartoni: Janež; Pilipenko, Alhovik, Šupo, Novikava.
* Rdeči karton: Pilipenko (80.).

 

* Liga narodov, skupina B4:
Češka - Bosna in Hercegovina 2:2 (1:1)
Slovenija - Belorusija       0:0

- lestvica:
1. BiH           4   2  2  0   6:4  8
2. Češka         4   2  1  1   6:4  7
3. Slovenija     4   0  3  1   2:4  3
4. Belorusija    4   0  2  2   3:5  2

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.