Slovenska šampionka se seli na Ciper

Foto: Instagram
Foto: Instagram
Vrhunska slovenska odbojkarica je podpisala enoletno pogodbo s ciprskim prvakom.
Oglej si celoten članek

Slovenska odbojkarska reprezentantka Monika Potokar bo kariero nadaljevala v dresu ciprskega prvaka AEL Limassola, s katerim je 33-letna sprejemalka podpisala enoletno pogodbo, so sporočili z Odbojkarske zveze Slovenije.

Gre za klub, ki bo v novi sezoni igral v evropskem pokalu challenge.

Foto: Profimedia monika potokar Potokarjeva je kariero začela pri domačem ATK Grosuplju in igrala še za novogoriški Gen-i Volley in mariborsko Novo KBM Branik, nato pa se pred začetkom sezone 2012/13, ko je podpisala profesionalno pogodbo z italijanskim prvoligašem Chierijem, prvič podala na tuje. Zatem je nastopala za francoski Hainaut in romunsko Stiinto Bacau, se vrnila domov ter po dveh sezonah v Sloveniji in deloma v Italiji leta 2016 odšla v Grčijo. V tamkajšnjem prvenstvu je uspešno branila barve Pannaxiakosa, Thirasa, Ilioupolisa in Panathinaikosa, vmes pol sezone preživela v vrstah poljskega Wroclawa, v lanski sezoni pa je s PAOK postala grška pokalna prvakinja.

"Gre za najboljši klub v ciprskem prvenstvu, ki že vrsto let osvaja lovorike in je tudi aktualni državni prvak. Klubski cilji ostajajo visoki, vodstvo to dokazuje tudi s prijavo ekipe v evropski pokal challenge. Za podpis pogodbe z AEL sem se odločila, ker sem si po vseh teh letih želela zamenjati okolje, po drugi strani pa sem izbrala državo, v kateri se še vseeno močno čuti grški priokus. Veselim se že nove sezone in upam, da bo uspešna," je s Cipra sporočila Potokarjeva.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.