Slovenska zastava zavihrala v Pekingu

Foto: Epa Peking 2022 otvoritvena slovesnost Foto: Epa Peking 2022 otvoritvena slovesnost Foto: Epa Peking 2022 otvoritvena slovesnost Foto: Epa Peking 2022 otvoritvena slovesnost zastava Kitajska Foto: Epa Peking 2022 otvoritvena slovesnost Grčija Foto: Epa Peking 2022 otvoritvena slovesnost Rusija Foto: Facebook Peking 2022 otvoritvena slovesnost Slovenija Foto: Epa Peking 2022 otvoritvena slovesnost Kitajska
Na pekinške stadionu Ptičje gnezdo so se z otvoritveno slovesnostjo začele XXIV. zimske olimpijske igre.
Oglej si celoten članek

Prvič se je zgodilo, da so na istem prizorišču otvorili poletne in zimske olimpijske igre. Osrednji pekinški stadion je namreč središče dogajanja že leta 2008.

Na otvoritvi je sodelovalo okoli 3.000 ljudi, od tega približno 90 odstotkov študentov. Za režijo je, tako kot leta 2008, poskrbel najbolj znani kitajski filmski režiser Zhang Yimou.

Na otvoritvi iger so Kitajci s kulturnim programom predstavili svojo bogato zgodovino, del slovesnosti pa je bil tudi tradicionalni mimohod 91 držav udeleženk iger.

Letos so države prvič v zgodovini zimskih iger imela po dve zastavonoši. Za Slovenijo sta zastavo vihtela Ilka Štuhec in Rok Marguč.

xxx

Pandemija Koširja spustili v vas, prvak pozitiven

Olimpijske igre bodo potekale do 20. februarja, prvi kompleti medalj bodo podeljeni že v soboto.

Napoved olimpijskih dosežkov so pripravili pri športnem portalu Gracenote, kjer ocenjujejo, da bo kolajne v Pekingu osvojilo 27 držav. Sloveniji v zadnji napovedi pripisujejo tri medalje: eno srebro in dva brona. Najuspešnejši na zimskih igrah naj bi znova bili Norvežani.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 15:37 4. Februar 2022.

    Držimo pesti za naše heroje in junakinje. Že uvrstitev na tako tekmovanje je uspeh kariere. Če uspe še najboljša uvrstitev …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.