Slovenska zmaga na prvi tekmi sezone

Foto: Profimedia Tim Mastnak
Sezona deskarjev na snegu se skoraj ne bi mogla začeti boljše za slovenski tabor.
Oglej si celoten članek

Slovenski deskarji so prišli do 22. zmage v svetovnem pokalu. Za njo je v italijanski Carezzi poskrbel Tim Mastnak, med šestnajsterico najboljših pa sta se prebila še dva Slovenca. Žan Košir je osvojil 6. mesto, Rok Marguč pa je bil 12. Mastnak je prišel do svoje druge zmage med elito.

Sedemindvajsetletni Celjan je na poti do finala v osmini finala bil najprej hitrejši od Kanadčana Darrena Gardnerja, nato v četrtfinalu od Italijana Aarona Marcha in v polfinalu še od Sebastiana Kislingerja. V finalu je za 73 stotink premagal izkušenega Avstrijca Benjamina Karla.

"Perfekten start sezone, ne bi moglo biti bolje," je s prvimi besedami opisal svojo drugo zmago v svetovnem pokalu po tekmi v Scuolu marca letos.

Marguč je obtičal v osmini finala proti Švicarju Ronaldu Fischnallerju, medtem ko je Košir najprej premagal Francoza Sylvaina Doufurja, nato pa v četrtfinalu izgubil proti Avstrijcu Andreasu Prommeggerju.

Gloria Kotnik se ni prebila med najboljših 16, na koncu je zasedla 17. mesto.

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.