Slovenskega tekmovalca opazili tudi v ZDA

Foto: Stanko Gruden/STA
Foto: Stanko Gruden/STA
Ameriški mediji niso spregledali geste, za katero se je odločil naš tekmovalec.
Oglej si celoten članek

Deskar Tit Štante, ki je nastopil v snežnem žlebu, je ob koncu nastopa v zrak dvignil svojo desko, na katero je napisal #FreeMeekMill. Z napisom je izrekel podporo ameriškemu raperju Meeku Millu, ki je bil novembra lani obsojen na zaporno kazen zaradi kršenja pogojne kazni. Primer je požel veliko zanimanja javnosti v ZDA, saj se je sodnica odločila v nasprotju s predlogom tako tožilstva kot Millovega nadzornika.

"Štante na progi ni navdušil, a je svoj veliki trenutek izkoristil, da je opozoril na zaprtega raperja," so zapisali pri reviji Billboard. Ob tem so se spomnili na proteste, ki jih je izzvala Millova kazen. Štanteta so tako postavili ob bok raperja Draka, NBA zvezdnika Jamesa Hardna, prvake NFL Philadelphia Eagles, ki so javno izrekli podporo Millu. 


 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.