Slovenski as: To je daleč najbolj noro

Foto: Epa Iljo Keisse
Še dobro, da ni deževalo.
Oglej si celoten članek

"Paris-Roubaix je najbolj nora dirka, ki sem jo odvozil. Daleč najbolj nora. Za padec sem kriv sam, prehitro sem želel prepeljati ovinek. Kasneje nisem imel dovolj moči v nogah, da bi se vrnil v ospredje," je morda celo najbolj znamenito enodnevno dirko ob svojem debiju na njej opisal slovenski kolesar Matej Mohorič.

Severni pekel, kot mnogi imenujejo zahtevno preizkušnjo na severu Francije, je tudi tokrat zahteval številne odstope in padce, pa tudi trke. Tako jo je grdo skupil tudi Tiesj Benoot, ki je na ozkih cestah, avtomobili so večkrat prisiljeni v ostro zaviranje, priletel v zadnje vetrobransko steklo vozila ekipe Jumbo-Visma. Belgijec jo je odnesel z zlomljeno ključnico.

Pariz-Roubaix Na severnem peklu še do četrtega od petih spomenikov

Tako pa s kolesa izgleda severni pekel (pri 0:27 padec Mohoriča):

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.