Slovenski as znova evropski prvak

Foto: Anže Malovrh/STA
Foto: Anže Malovrh/STA
Darko Jorgić znova evropski klubski prvak.
Oglej si celoten članek

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić je znova postal evropski klubski prvak. V finalu zaključnega turnirja pred domačim občinstvom v Saarbrücknu je prispeval odločilno točko za zmago s 3:2 proti Borussii Düsseldorf. Nemška zasedba je s tem ubranila lanski naslov.

Jorgić je bil v odločilni tekmi s 3:2 (8, -5, -8, 10, 3) boljši od Antona Källberga, v prvem dvoboju pa je s 3:2 (9, -4, -6, 11) ugnal tudi Dang Quija. Eno zmago je za zmagovalce prispeval še Patrick Franziska, ki je bil s 3:0 (1, 8, 6) boljši od Källberga.

Za Borussio je eno zmago osvojil Timo Boll proti Yutu Muramatsuju, zmagal je s 3:1 (-8, 8, 8, 6), eno pa Dang Qui, ki je Franziska premagal s 3:1 (-6, 7, 8, 7).

Hrastničan je bil junak Saarbrückna že v polfinalu. Dobil je odločilno točko proti večkratnemu evropskemu prvaku Dimitriju Ovčarovu za zmago s 3:2 proti Ulmu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.