Slovenski biatlonci odlično pripravljeni

Foto: Slovenia biathlon team
Foto: Slovenia biathlon team
V sredo se bo v Östersundu začela sezona svetovnega pokala za biatlonce. Slovenska ekipa je odlično pripravljena, kar sta s prvim in četrtim mestom na nedeljski tekmi pokala IBU potrdila Jakov Fak in Klemen Bauer.
Oglej si celoten članek

Biatlonci bodo sezono svetovnega pokala začeli v sredo v Östersundu. Slovenci so z zmago Jakova Faka in četrtim mestom Klemna Bauerja na nedeljski tekmi pokala IBU že potrdili, da so se dobro pripravljali na obračun s svetovno konkurenco, prvo pravo sliko pa bodo dali nastopi na Švedskem.

"Ekipa je zdrava. Tudi Janez Marič je pozdravil prehlad in najbolj pomembno je prav to, da gremo jutri na tekmo zdravi," je dan pred začetkom svetovnega pokala povedal slovenski prvi trener Uroš Velepec, vesel tudi dejstva, da je zapadlo vsaj malo snega in da bo prva tekma potekala tudi v pravi zimski idili.

Bistvenih novosti tik pred prvo tekmo v slovenskem taboru niso opazili. Na startu so zbrani vsi najboljši, manjka le Rus Ivan Čerezov, ki po poškodbi gležnja še ne nastopa. Kakšna so razmerja moči, pa bo delno razkrila sredina moška tekma na 20 kilometrov (17.15). "Ta bo odvisna predvsem od streljanja. Seveda bo potreben tudi odličen tek, a glede na vremenske okoliščine pričakujem zelo hitro smučino, kar bo še dodatno povečalo pomen streljanja."

Počasi se oblikuje tudi koledar svetovnega pokala. Potem ko so bile prejšnji teden še vprašljive praktično vse tekme v Srednji Evropi, Avstrijci, ki tekmo gostijo prihodnji teden, že zagotavljajo, da bodo imeli snega za izvedbo tekme dovolj. Nekaj so ga pripravili na deponijah, če bo treba, ga bodo pripeljali tudi z okoliških smučišč. Naslednji so decembra na vrsti francoski prireditelji, ki imajo več težav, a kar obetavno vremensko napoved.

Vrhunec sezone bo marčevsko svetovno prvenstvo v nemškem Ruhpoldingu, od katerega si veliko obetajo predvsem gostitelji, ki pa ne skrivajo, da so zaskrbljeni nad kakovostjo moške ekipe, ki še ni našla priključka s svetovnim vrhom, zato pa več pričakujejo od Magdalene Neuner in sotekmovalk. V moški konkurenci so pred tekmo favoriti za prva mesta predvsem Norvežani, tudi 37-letni Ole Einar Bjørndalen, ki napoveduje, da bo še povečal svojo zbirko 92 zmag v svetovnem pokalu, in njegova glavna tekmeca iz domačega tabora Tarje Boe in Emil Hegle Svendsen.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.