Slovenski biatlonki blesteli na Olimpijskih igrah mladih

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Biatlonki Kaja Marič in Kaja Zorč na petem in šestem mestu na ZOI mladih.
Oglej si celoten članek

Mladi slovenski biatlonki Kaja Marič in Kaja Zorč sta danes navdušili na zimskih olimpijskih igrah mladih na prizorišču Les Tuffes v Premanonu v francoski Juri. Maričeva in Zorčeva sta posamično biatlonsko preizkušnjo deklet v sprintu na šest kilometrov končali na petem in šestem mestu.

Na vrhu, na prvem in drugem mestu, sta bili Rusinji Alena Mohova in Anastasija Zenova za dvojno rusko zmagoslavje. Pred Slovenkama pa sta se uvrstili le še Avstrijka Anna Andexer in Nemka Johanna Puff. Tretja Slovenka Lena Repinc je svoj nastop končala na 22. mestu.

Moško preizkušnjo v sprintu na 7,5 km je dobil Poljak Marcin Zawol. Slovenci Jaša Zidar, Drejc Trojer in Mark Vozelj so tekmo končali na 31., 37. oziroma 44. mestu.

Na biatlonskem sporedu ZOI mladih, ki jih skupaj gostita Švica in Francija, je le še mešana moško-ženska štafeta. V slovenski ekipi bodo nastopili Maričeva, Zorčeva, Trojer in Vozelj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.