Slovenski deskar izbral karanteno

Foto: Facebook rok marguč
Slovenski deskar na snegu Rok Marguč bo naredil vse, da zaščiti svojo družino.
Oglej si celoten članek

Rok Marguč je ob vrnitvi iz Južne Koreje, kjer iz ure v uro narašča število obolelih za koronavirusom, informacije najprej iskal na ministrstvu za zdravje, a je bilo njegovo poizvedovanje zaman, zato se je odločil, da bo stvari vzel v svoje roke.

Foto: Profimedia Rok Marguč

"Trenutno se vračam iz Koreje. Od srede do danes se je število povečalo iz 25 na več kot 400 okuženih. Smo klicali na ministerstvo. Prijazna študentka, zmedena ni vedela skoraj nič. Da so imeli zadnji sestanek v četrtek. Da imajo novega v ponedeljek in nima novih podatkov," je na tviterju zapisal Marguč, ki se se je na prizorošču olimpijskih iger (2018) udeležil preizkušnje svetovnega pokala, nato pa se je namesto za pot v Kanado, kamor so se podali njegovi reprezentančni kolegi, odločil za vrnitev v domovino.

Marguču, ki sicer nima znakov okužbe, so med vračanjem domov večkrat izmerili telesno temepraturo. "To merjenje temperature je metanje peska v oči, če si kužen se ti temperatura dvigne šele čez 14 dni," je opozoril.

Kot je povedal v pogovoru za Siol.net, je informacije od ministrstva poskušala pridobiti tudi njegova žena, saj imata doma majhnega otroka, zato jo je zanimalo, kako postopati ob moževi vrnitvi, a ji tudi na to vprašanje niso znali odgovoriti.

V Južni Koreji je trenutno okuženih 833 ljud, kar je največ med vsemi državami izven Kitajske.

Iz preventivnih razlogov se je Marguč raje odločil za umik v karanteno. "Glede na to, da sem pripotoval z okuženega območja in da je glede koronavirusa še vedno veliko neznank, sem se odločil, da se za ta čas raje umaknem na naš vikend. Ne bi si odpustil, če bi okužil svojo hčer," je povedal za Siol.net. 

xxx

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 12:11 24. Februar 2020.

    A je že lansiral svojo znamko zaščitnih mask za smučanje.. z goretexom?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.