Slovenski dirkač na stopničkah

Foto: Profimedia Matej Žagar
Matej Žagar po dobrem letu spet na zmagovalnem odru.
Oglej si celoten članek

Matej Žagar je na sedmi dirki letošnjega svetovnega prvenstva v speedwayju, veliki nagrade Nemčije v Teterowu, prišel do uvrstitve sezone. Prvič letos se je uvrstil v finale, v katerem je zasedel tretje mesto. Prehitela sta ga Poljaka, prvič v sezoni je zmagal Maciej Janowski, drugo mesto pa je zasedel Bartosz Zmarzlik.

Žagar je v predtekmovalnih skupinah trikrat zmagal in bil dvakrat tretji, skupno je predtekmovanje končal na drugem mestu. V polfinalu je nato spet zmagal, kot prvi je izbiral startni položaj za finale. V njem je bil po startu drugi, nato pa je izgubil še eno mesto. Kljub temu je prvič po avgustu 2018, ko je v Malilli zasedel drugo mesto, stopil na zmagovalni oder.

Z novimi 15 točkami se je v skupnem seštevku prebil na deseto mesto, zdaj ima 52 točk. S 85 točkami vodi Zmarzlik, isto točk ima tudi Danec Leon Madsen.

Naslednja dirka bo naslednjo soboto, ko bo v Vojensu dirka za veliko nagrado Danske.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.