Slovenski državni in pokalni prvaki pred dokončnim finančnim zlomom

Foto: Twitter Primorska je zadnjo tekmo odigrala v nedeljo v Novem mestu.
Foto: Reševalni pas/Twitter Primorska je zadnjo tekmo odigrala v nedeljo v Novem mestu.
Očitno se bo zgodil črn scenarij, ki se je napovedoval že nekaj mesecev.
Oglej si celoten članek

Košarkarski klub Koper Primorska, ki je v zadnjih letih pustil globok pečat na slovenski sceni, je pred stečajem. Takšen razplet je bil realna opcija že nekaj mesecev, ko se je klub spopadal s finančnimi težavami.

Že sredi pretekle sezone so se pojavili veliki problemi, pred letošnjo sezono pa je bil klub pred popolnim zlomom, a je vendarle sestavil moštvo in se podal v boje v državnem prvenstvu in v regionalni ligi ABA.

Takrat so v Kopru še upali na vložek kitajskih oziroma ameriških vlagateljev, a do tega nato ni prišlo. Kolektiv, ki je osvojil zadnji državni in zadnji pokalni naslov pred nastopom epidemije, je tako v bližnji preteklosti deloval v konstantni negotovosti.

ABA Krka pregloboka za Primorce, prvi poraz Zvezde

Na spletu je že moč najti govorice o prestopih nosilcev koprske igre. Med prvimi se bo očitno poslovil Erjon Kastrati, ki po besedah njegovega zastopnika že išče nov klub.

Povsem možno je, da je Koper Primorska že odigrala svoje zadnje srečanje. V sredo bi morala v okviru državnega prvenstva gostiti Šenčur, a je tekma pod vprašajem.

V dosedanjem poteku lige ABA so Koprčani na devetih tekmah doživeli prav toliko porazov in so še edini brez zmage. V DP so na osmih tekmah zabeležili pet zmag.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.