Slovenski klubi nadaljujejo evropske zgodbe

Foto: Saša Despot nogomet Olimpija Ljubljana - Qarabag
Danes bodo štirje slovenski nogometni klubi začeli drugi krog kvalifikacij evropske lige.
Oglej si celoten članek

Olimpija in Rudar bosta na prvih tekmah gostitelja, tekma v Stožicah bo ob 20. uri, v Velenju pa ob 17.30, Maribor in Domžale pa bosta na prvih tekmah gostovala v Gruziji oziroma Rusiji.

Maribor je v prvem krogu premagal albansko ekipo Partizani, Rudar je odpravil sanmarinski Tre Fiori, Domžale pa Široki Brijeg iz Bosne in Hercegovine. V tem tekmovanju pa se jim je pridružila še Olimpija; Ljubljančani so kot prvaki nastopili v prvem krogu kvalifikacij lige prvakov, toda po neuspehu s Qarabagom so se za drugi krog preselili v drugi kakovostni razred evropskih klubskih tekmovanj.

Njihov naslednji tekmec bo danes severnoirski Crusaders. Zmagovalec para Olimpija - Crusaders se bo v tretjem krogu pomeril s poražencem dvoboja Bate Borisov - HJK Helsinki.

Mariborčani bodo igrali z gruzijskim Čihurejem, v Tbilisiju se bo tekma začela ob 18. uri. Zmagovalca slovensko-gruzijskega para na naslednji stopnji tekmovanja čaka boljši iz obračuna med Osijekom in škotskim moštvom Rangers.

Domžale igrajo danes ob 16. uri po slovenskem času v gosteh z rusko Ufo, kjer igra tudi slovenski reprezentant Bojan Jokić. Domžale bodo, če bodo izločile Ufo, v naslednjem krogu igrale z boljšim iz dvoboja med budimpeštanskim Honvedom in luksemburškim ekipo Progres Niederkorn.

Nogometaši Rudarja danes ob 17.30 pričakujejo romunski FCSB iz Bukarešte oziroma Steauo; če bo Velenjčanom uspelo izločiti tekmece s slavnim imenom in zgodovino, jih v naslednjem krogu kvalifikacij čaka bodisi splitski Hajduk ali pa Slavia iz Sofije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.