Slovenski klubski rokomet obdržal peto mesto

Foto: Simon Maljevac
Foto: Simon Maljevac
Evropska rokometna zveza (EHF) je objavila klubsko lestvico za sezono 2014-15, na kateri je Slovenija zadržala visoko peto mesto.
Oglej si celoten članek

Dobri evropski rezultati Gorenja, Celja Pivovarne Laško, Maribor Branika in nekdanjega Cimosa so zaslužni, da je Slovenski klubski rokomet še naprej na petem mestu v Evropi. Položaj na lestvici je še toliko bolj pomemben, ker se na podlagi le-te določajo mesta v ligi prvakov in pokalu EHF. Sistem tekmovanja v Ligi prvakov se bo v prihodnosti sicer nekoliko spremenil.

Neposredo bosta imeli po dva neposredno uvrščena predstavnika v to tekmovanje le še Nemčija in Španija, ostale države pa bodo morale za drugo mesto zaprositi. Slovenija bo v sezoni 2014/15 imela pravico do enega kluba v ligi prvakov, treh v pokalu EHF in pravico do prošnje za drugega predstavnika v ligi prvakov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.